Bezlepkový tekvicový koláč na plech
Foto: novalim
Náš najnovší jesenný bezlepkový tekvicový koláč sa vám bude páčiť. Je totižto super jednoduchý. Nepotrebujete špeciálne
kuchynské náradie. Postačia vám dve misky a Zobraziť celý popisNáš najnovší jesenný bezlepkový tekvicový koláč sa vám bude páčiť. Je totižto super jednoduchý. Nepotrebujete špeciálne
kuchynské náradie. Postačia vám dve misky a varecha. Nepotrebujete ani špeciálne skúsenosti. Tento recept zvládne aj
začiatočník bez skúseností. Náš recept na vás čaká:
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
200 g upečená rozmixovaná |
|
150 ml |
|
100 g |
|
120 ml |
|
5 PL tekutý |
|
1 ks |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Okrem toho: | |
(na posypanie) |
|
(na ozdobenie) |
|
(na ozdobenie) |
|
Postup
-
1
Do jednej misy dáme bezlepkovú múku Promix PK špeciál, premiešame ju s trstinovým a vanilkovým cukrom, korením, kypriacim práškom a sódou. Do druhej misy dáme všetky ostatné prísady a metličkou ich rozmiešame, aby sa prepojili.
- 2
Potom vylejeme mokré prísady do suchých a varechou ich zamiešame do hladkej zmesi. Ak je zmes príliš hustá, môžeme ju rozriediť trochou mlieka alebo smotany. Cesto nalejeme do menšieho plechu vystlaného papierom na pečenie a koláč pečieme na 180 stupňoch asi pol hodinu, kým je na povrchu na dotyk pružný.
- 3
Vyberieme z rúry a necháme ho vychladnúť. Bezlepkový tekvicový koláč podávame ozdobený vyšľahanou šľahačkou a ovocím physalis alebo posypaný práškovým cukrom.
Tiež tekvicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu