Rebarborový koláč s malinovým dipom

Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Rebarborový koláč s malinovým dipom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
250 g
1/4 KL
400 g, chladené
1 ks
3-4 PL
3/4 šálky
3/4 šálky
1 KL
2000 g
100 g
50 g
1 KL
100 g
50 ml (mandľového likéru)




Postup

  1. 1

    Korpus: zo zmesi múky, cukru, soli a polovice masla pripravíme cesto, do ktorého pridáme žĺtok, smotanu a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na plech vysypaný múkou a navrch poukladáme rebarboru nakrájanú na menšie kúsky. Dáme piecť na 160 oC na 35 minút.

  2. 2

    Posýpka: do väčšej panvice dáme prepustiť zvyšok masla na miernom ohni do zlatista (asi 5 minút). Odstavíme z platne. Vmiešame nasekané mandle, cukor a škoricu. Pridáme hrubú múku a miešame, kým sa netvoria hrudky. Posýpku dávame na koláč 15 minút pred dopečením.

  3. 3

    Malinový dip: pripravíme ho z karamelu z hnedého cukru a vanilkového cukru, do ktorého pridáme maliny, zalejeme amarettom a necháme variť štyri minúty a nakoniec zmes rozmixujeme. Podávame teplé alebo izbovej teploty.

Diskusia k receptu

3sandra3
och,,,úžasný koláčik,,, musím ho vyskúšať... dávam si do kk




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia