Rebarborový koláč s malinovým dipom
Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
250 g |
|
1/4 KL |
|
400 g, chladené |
|
1 ks |
|
3-4 PL |
|
3/4 šálky |
|
3/4 šálky |
|
1 KL |
|
2000 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 KL |
|
100 g |
|
50 ml (mandľového likéru) |
|
Postup
-
1
Korpus: zo zmesi múky, cukru, soli a polovice masla pripravíme cesto, do ktorého pridáme žĺtok, smotanu a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na plech vysypaný múkou a navrch poukladáme rebarboru nakrájanú na menšie kúsky. Dáme piecť na 160 oC na 35 minút.
- 2
Posýpka: do väčšej panvice dáme prepustiť zvyšok masla na miernom ohni do zlatista (asi 5 minút). Odstavíme z platne. Vmiešame nasekané mandle, cukor a škoricu. Pridáme hrubú múku a miešame, kým sa netvoria hrudky. Posýpku dávame na koláč 15 minút pred dopečením.
- 3
Malinový dip: pripravíme ho z karamelu z hnedého cukru a vanilkového cukru, do ktorého pridáme maliny, zalejeme amarettom a necháme variť štyri minúty a nakoniec zmes rozmixujeme. Podávame teplé alebo izbovej teploty.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu