Foto: lubisthemple
Recept je vhodný aj na prípravu zmrzliny v zmrzlinovači. Bod 1, 2 a 3 sú totožné, zvyšný postup podľa návodu zmrzlinovača.
príprava
Postup
-
1
Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista. Nalejeme vanilkovú esenciu, javorový sirup a šľaháme ešte chvíľu.
-
2
Mlieko so smotanou zohrejeme na slabom plameni, kým nezačne slabo vrieť.
-
3
Prilejeme trochu teplého mlieka do žĺtkovej zmesi. Počas prilievania šľaháme. Neustále šľaháme a pomaly nalievame žĺtkovú zmes do mliekovo-smotanovej zmesi. Na povrchu vznikne jemná pena. Zmrzlinvú zmes varíme na slabom ohni a neustále miešame. Nesmie začať vrieť, aby sa nám nevytvorila "praženica". Či je ten správny čas zistíme tak, že krém zostane na zadnej časti lyžice pez pohnutia. Zmrzlinu za občasného miešania necháme vychlandúť.
-
4
Vložíme ju do mrazničky. Každú hodinu ju vyberieme a premiešame. Opakujeme 5 až 6 krát. Potom zmrzlinu necháme zmrznúť úplne.
@sladkacokolada , javorový sirup predávajú v supermarketoch a bio obchodoch :)