Marhuľové linecké kolieska
Foto: droetker
Komerčný recept<br />
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Na cesto: | |
500 g |
|
125 g |
|
1 bal |
|
štipka |
|
30 g mleté |
|
250 g (alebo margarín) |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
5 kvapiek |
|
5 kvapiek |
|
Na potretie: | |
250 g |
|
Na posypanie: | |
50 g |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta preosejeme múku do misy alebo na dosku. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, mleté oriešky, zmäknuté maslo alebo margarín a vajcia. Do mlieka pridáme citrónovú a rumovú arómu a všetko prilejeme do zmesi na cesto. Zmes ručne spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme ½ hodiny odležať v chlade.
- 2
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolieska (Ø 5 cm), ktoré ukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. Z polovice koliesok menšou formičkou vykrojíme stred, aby vznikli krúžky. Dáme do predhriatej rúry piecť.<br /><br /> Elektrická rúra: 190 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 4 <br /><br /> Doba pečenia: asi 12-14 minút
- 3
Vychladnuté krúžky posypeme práškovým cukrom.
- 4
Do stredu kolieska dáme kávovou lyžičkou zohriatu a prepasírovanú marhuľovú marmeládu a nakoniec kolieska prikryjeme pocukrovanými krúžkami.
- 5
<b>Tip:</b> Hotové kolieska necháme niekoľko dní odležať v chlade, budú mäkšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu