Marhuľové linecké kolieska
Komerčný recept<br />
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 125 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g (alebo margarín) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 5 kvapiek | 
                                                             | 
                                                    
| 5 kvapiek | 
                                                             | 
                                                    
| Na potretie: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie: | |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Na prípravu cesta preosejeme múku do misy alebo na dosku. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, mleté oriešky, zmäknuté maslo alebo margarín a vajcia. Do mlieka pridáme citrónovú a rumovú arómu a všetko prilejeme do zmesi na cesto. Zmes ručne spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme ½ hodiny odležať v chlade.
- 2
 Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolieska (Ø 5 cm), ktoré ukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. Z polovice koliesok menšou formičkou vykrojíme stred, aby vznikli krúžky. Dáme do predhriatej rúry piecť.<br /><br /> Elektrická rúra: 190 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 170 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 4 <br /><br /> Doba pečenia: asi 12-14 minút
- 3
 Vychladnuté krúžky posypeme práškovým cukrom.
- 4
 Do stredu kolieska dáme kávovou lyžičkou zohriatu a prepasírovanú marhuľovú marmeládu a nakoniec kolieska prikryjeme pocukrovanými krúžkami.
- 5
 <b>Tip:</b> Hotové kolieska necháme niekoľko dní odležať v chlade, budú mäkšie.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu