Marhuľové linecké kolieska

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 12. decembra 2016
Marhuľové linecké kolieska
Foto: droetker

Komerčný recept

45 ks
porcií
40 minút
príprava
12-14 minút
na 190 °C

Suroviny

Na cesto:
500 g
125 g
1 bal
 štipka
30 g mleté
250 g (alebo margarín)
2 ks
2 PL
5 kvapiek
5 kvapiek
Na potretie:
250 g
Na posypanie:
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta preosejeme múku do misy alebo na dosku. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, mleté oriešky, zmäknuté maslo alebo margarín a vajcia. Do mlieka pridáme citrónovú a rumovú arómu a všetko prilejeme do zmesi na cesto. Zmes ručne spracujeme na hladké cesto, ktoré necháme ½ hodiny odležať v chlade.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na plát hrubý asi 3 mm. Formičkou vykrajujeme kolieska (Ø 5 cm), ktoré ukladáme na vymastený alebo papierom na pečenie vyložený plech. Z polovice koliesok menšou formičkou vykrojíme stred, aby vznikli krúžky. Dáme do predhriatej rúry piecť.

    Elektrická rúra: 190 °C
    Teplovzdušná rúra: 170 °C
    Plynová rúra: stupeň 4

    Doba pečenia: asi 12-14 minút

  3. 3

    Vychladnuté krúžky posypeme práškovým cukrom.

  4. 4

    Do stredu kolieska dáme kávovou lyžičkou zohriatu a prepasírovanú marhuľovú marmeládu a nakoniec kolieska prikryjeme pocukrovanými krúžkami.

  5. 5

    Tip: Hotové kolieska necháme niekoľko dní odležať v chlade, budú mäkšie.

Diskusia k receptu

elba
vyzerá to šikovne,vyskúšam
morenajea
odskúšané: cesto je po upečení dosť tuhé, dúfam že ešte zmäkne do Vianoc, vyšlo 68 ks