Zapečená ciabatta s jablkom a modrým syrom
V poslednej dobe mi zachutili syry s modrou plesňou. Hlavne gorgonzola dolce. Nie je tak výrazná ako napr. Niva (brr) a má jemnú konzistenciu. Zobraziť celý popisV poslednej dobe mi zachutili syry s modrou plesňou. Hlavne gorgonzola dolce. Nie je tak výrazná ako napr. Niva (brr) a má jemnú konzistenciu. Na tomto pečive s jablkom je neprekonateľná. Mňam!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    V rúre zapneme gril na strednú teplotu. Jabĺko aj so šupkou nastrúhame nahrubo, prípadne nakrájame na tenké plátky, dáme do misky a pokvapkáme troškou citrónovej šťavy. Pridáme nadrobený syr, ochutím mletým čiernym korením a premiešame. Ciabattu alebo bagetu (môže byť aj deň dva staré) pozdlžne rozkrojíme a dáme na pár sekúnd pod gril, len aby trocha schrumkavel. Potrieme rozkrojeným strúčikom cesnaku a navrch naložíme jablká so syrom. Môžeme ešte pridať plátok syra Brie (ten zbožňujem!) 
- 2
Vložíme do rúry pod gril, ale najskôr na spodné mriežky a pečieme asi 5-10 minút, jablká by mali trochu zmäknúť a syr sa roztopiť. Na záver preložíme ešte na chvílu vyššie pod gril a necháme zapiecť do zlata. 
- 3
Podávame teplé so zeleným šalátom. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
 


Diskusia k receptu