Makový štedrák s ovocím
Vypracujeme cesto zo surovín na cesto, vymastíme väčšiu tortovú formu, všetko cesto dáme do formy...
Paradajkovo-bazalková polievka raz dva
U nás doma patria paradajky k obľúbeným ingredienciám. Okrem toho milujem bazalku, jej vôňu, ...
Kyslá kapustová polievka s paradajkami
Nakrájame si kapustu na menšie pásiky, ktoré zalejeme vodou, pridáme soľ, rascu, bobkový...
Vianočné guličky pre moletných
Vianočné guličky pre moletných a tých, čo majú vysoký cholesterol a majú chuť na iečo sladké....
Majonézové rezne
Mäso narežeme na plátky a vyklepeme. V miske zmiešame suroviny na marinádu a vložíme do nej...
Kefírové muffiny s malinami a čokoládou
Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva a trstinovým cukrom. V druhej nádobe spolu vymiešame...
Chutná pizza
Urobime si kvasok voda droždie. Do misy dame muku olej sol a kvasok pridame vodu a...
Rizoto z kuchty
Tlakový hrniec používam pri varení najčastejšie. Na varenie zemiakov, ryže, mäsa, gulášov, ...
Zapekané filé s bylinkami
Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba,...
Obtierance so slaninkou
Múku vymiešame s vajíčkom a troškou vody, pridáme soľ a dobre premiešame.
Bravčové vrecko s kapustou
Z bravčového karé si nasekáme hrubšie rebierka a urobíme si do nich „kapsy".
Paradajkovo-špenátový bulgur pilav
Je sezóna špenátu, ktorý sa výborne hodí aj do tohto skvelého pilavu....
Francúzsky šiškový toast
V mise vyšľaháme vajcia s mliekom a extraktom a vianočku v ňom obalíme a necháme ju nasiaknuť...
Pečienkové krokety
Recept mám od susedy a keďže pečienku u nás až tak veľmi neobľubujú, ale v tejto...
Bravčové v čajovej omáčke
variace na absikove Kačacie prsia s pomarančovo-čajovou omáčkou
Zapečený baklažán so syrom a sezamom
Baklažány rozrežeme na polovicu a vydlabeme časť výplne tak, aby v nich vznikli preliačiny. Tie...
Mojva vyprážaná na karí paste
Mojva ( Mallotus villosus) je malá mořská rybka, která se prodává v kilovém balení jednotlivě zmražená....
Roládka z údeného lososa plnená tatarákom
Tatarák z údeného lososa: Časť údeného lososa nasekáme najemno, pridáme maslo, horčicu, soľ, ...