Orechové rezy alebo pokračovanie Jánskeho pečenia
Foto: sonulienka
No a tu je môj ďalší recept, možno sa Vám bude pozdávať. Ešte pridám jeden a je komplet.
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Najprv si upečieme piškótu a tu je postup - rozdelíme si žĺtky od bielkov. Bielky si vyšľaháme do tuha, potom pridáme cukor a znovu vyšľaháme do tuh,a keď to máme pridáme žĺtky, zašľaháme a nakoniec pridáme múku pomiešanú s orechmi a PDP. Pridávam sem preto, aby ste sa nemuseli hrabať v mojich receptoch. Takto som piekla aj ten prvý koláčik, čo som teraz sem pridala a takto aj ďalšiu piškótu, ktorú sem pridám. Tá prvá bola len čistá piškóta, táto je orechová a nakoniec bude kakaová.
Keď máme cesto vyšľahané a rozmiešané, vylejeme na plech, ktorý sme vystlali pečiacim papierom a dáme piecť do rúry na 20 minút na 175 stupňov. Ale to si už sledujte podľa seba. Teraz nasleduje krém.
Uvaríme si 2 zlaté klasy ,1/2 l vody a vanilkový cukor. Keď je uvarený, častejšie si ho miešajte, aby sa Vám neurobila kôra alebo nezhrčkavel. Alebo si ho zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť alebo len tak aby bol vlažný. Zatiaľ si vyšľahajte maslo a kryštálový cukor do peny. Keď je kaša vychladnutá, postupne pridávajte k maslovej pene a dobre šľahajte. Ak chcete, nakoniec si pridajte kvapku rumu, ak nie, nemusíte.
Keď sa nám piškóta upečie, necháme ju vychladnúť a po dĺžke prekrojíme, naplníme vanilkovým krémom aj na vrch a okolo a posypeme orechami. Krém Vám ešte ostane, ale ja pridám ešte jeden zákusok, kde som minula všetok krém. Necháte v chladničke stuhnúť je výborný.... -
2
No a ešte dozdobíme na vrch podľa seba a môžeme koštovať.
-
3
Takto vyzerá prekrojený - naplnený a posypaný orechami.
ale tu je krém celá dávka teraz som robila polovičnú dávku a vyšlo mi na orechový aj na kakaový zákusok.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
Jsi zlatá, mě by fakt nikdy nenapadlo, že i do máslového krému se může dát krystalový cukr, určitě tvůj recept vyzkouším. Jeden se pořád učí a "čumí na drát" co všechno je možné. haha Díky moc za nové poznání!! Mávám!!
Na obrázku vyzerá zálusok výborne, len nie som si istá, či tak veľa a nahrubo natreté cesto krémom je chutné. Nevyteká plnka pri plnení von na strany?