Foto: andy54
Sú proste vynikajúce. Keď ich robím doma, musím urobiť dvojnásobnú dávku, lebo sa zrazu zbehne veľa papáčov na ne.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do mixéra si dáme najprv sypké suroviny, na ne prstami jemne rozdrvíme droždie. Ako posledné dáme tekuté suroviny. Vymiesime cesto a na pomúčenom stole necháme kysnúť 1 hodinu.
-
2
Vyvaľkáme si cesto na 1 cm hrubé a pokrájame na kocky.
-
3
Dáme do stredu kocky džem a urobíme malé bochníky.
-
4
Potrieme ich trochou oleja. Pripravujeme ich nad parou v zakrytom hrnci cca 13 minút.
-
5
Vyberieme a potrieme olejom. Mierne vychladnuté dáme na tanier a polejeme trochou roztopeného masla.
-
6
Posypeme Grankom a zase polejeme trochou masla. Miesto Granka sa môže dať aj rozmiešané kakao s práškovým cukrom v pomere1:2. Dobrú chuť.
Ja tiez nedavam vajicko ani do knedlika.