Parené buchty a la Andy fotorecept

andy54 - fotkaandy54, 10. júla 2010
Parené buchty a la Andy (fotorecept)
Foto: andy54

Sú proste vynikajúce. Keď ich robím doma, musím urobiť dvojnásobnú dávku, lebo sa zrazu zbehne veľa papáčov na ne.

9
porcií
15/60 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2
1/8 dcl
575 ml




Postup

  1. 1

    Do mixéra si dáme najprv sypké suroviny, na ne prstami jemne rozdrvíme droždie. Ako posledné dáme tekuté suroviny. Vymiesime cesto a na pomúčenom stole necháme kysnúť 1 hodinu.

    Parené buchty a la Andy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyvaľkáme si cesto na 1 cm hrubé a pokrájame na kocky.

    Parené buchty a la Andy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do stredu kocky džem a urobíme malé bochníky.

    Parené buchty a la Andy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potrieme ich trochou oleja. Pripravujeme ich nad parou v zakrytom hrnci cca 13 minút.

    Parené buchty a la Andy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vyberieme a potrieme olejom. Mierne vychladnuté dáme na tanier a polejeme trochou roztopeného masla.

    Parené buchty a la Andy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypeme Grankom a zase polejeme trochou masla. Miesto Granka sa môže dať aj rozmiešané kakao s práškovým cukrom v pomere1:2. Dobrú chuť.

    Parené buchty a la Andy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

honestka
Stalo sa ti alebo mozes poradit ze obcas- malokedy sa stane, "chyba", ked pri odkryvani pokrievky buchty (knedlik) troska splasnu,(dostanu take jamky) akoby od kvapiek vody?, ktore sa usadili hore aj vtedy, ked teplota pred odokrytim sa stiahne dole? Alebo ma niekto s tym skusenosti? Mne sa to stalo minule a to uz "parim" peknych par rokov...
Ja tiez nedavam vajicko ani do knedlika.
andy54
Mne sa to ešte nestalo. Ja parím na stíšenom, akurát, keď dám buchty do hrnca, vtedy zosilniem a ako sa vytvorí para (cca 10 sekúnd) stíšim. No robím to vo veľkom hrnci na najväčšom plyne.
evanaaa
Na parené buchty bola " majster " moja mama, a s marhuľovým lekvárom, makom posypané. Potom som jedla len tie z obchodu, teraz už ani tie. Ale dala by som si.... Dobre vypadajú aj tu, na obrázku.
ailuj82
buchty vraj splasnú ked sú prekysnuté. Mne sa to stalo ked som ich robila prvý krát a svokra sa mi ešte mesiac smiala :(.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia