Foto: grundilka
INŠPIRÁCIA: http://www.cookingclassy.com/2015/01/cheesy-vegetable-chowder-aka- broccoli-cheese-potato-soup/
porcií
Suroviny
80 g |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
700 ml (alebo voda) |
|
630 g |
|
2 menšie hlavičky |
|
1/4 ČL |
|
50 g |
|
700 ml |
|
120 ml |
|
240 g |
|
60 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo veľkom hrnci si rozpustíme 20g masla (1 1/2 lyžice). Pridáme mrkvu, zeler a cibuľu a opražíme 3 - 4 minúty. Potom pridáme cesnak a miešame asi 1 minútu.
- 2
Primiešame kurací vývar, zemiaky a sušený tymián. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením podľa chuti. Privedieme k varu a potom znížime teplotu, prikryjeme pokrievkou a varíme 15 minút.
- 3
Po 15 minútach primiešame brokolicu a varíme pokým zelenina nezmäkne.
- 4
Medzitým si v malom hrnci rozpustíme zvyšné maslo (60g / 4 lyžice). Primiešame múku a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Prilejeme mlieko a miešame, pokým zmes nezačne vrieť a hustnúť. Potom prilejeme smotanu a vypneme sporák. Keď je všetka zelenina mäkká, vlejeme do polievky a premiešame. Vypneme sporák, primiešame syry a miešame pokým sa nerozpustia.
- 5
Podávame teplé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu