Kolokythokeftedes aneb nevydarené cuketové guličky
Foto: naivemutant
Grécke veľmi chutné jedlo. No bez ouzo-a a celkového tvaru. Za záchranu v kuchyni ďakujem bratovi. again. Omáčka môže byť rôzna napr. tzatziki.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 hrnčeky Nastrúhanej |
|
1/4 hrnčeku (feta) |
|
3 strúčiky |
|
1 kus nakrajaná na kocky |
|
Za hrsť (petržlenová vňať, bazalka, mäta) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 |
|
|
|
Omáčka: | |
1 kelímok |
|
6 strúčikov |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Vo veľkej miske zmiešame nastrúhanú cuketu, fetu /balkánsky sýr, cesnak, cibuľku, vajíčko, bylinky a dochutíme soľou. Pridáme muku a chlebové omrvinky aby sme mohli z hmoty formovať guličky/ placky. Ak je to veľmi husté pridáme olej a ak veľmi riedke nezúfame.
-
2
Ak to máme veľmi riedke poriadne ,,guľku" obalíme v strúhanke alebo urobíme jednoducho na panvici placku (tiež veľmi chutné!).
-
3
Hotové guľko-placky.
-
4
Urobíme omáčku z bieleho jogurtu, do ktorého dáme poriadne veľa cesnaku! Pridáme chilli papričky sušené a provensálske bylinky. Ako som uviedla na začiatku, omáčka môže byť podľa vašej chuti.
-
5
Naservírujeme.
Ked mozem poradit aby boli pekne daj zmes do ladnicky aspon na pol hodinu a potom je najlepsie to naberat takou naberackou na zmrzlinu co sa stlaca a robi kopceky.Aj mne vysli barz jake ale chutili super a na Tzaziki je dobre zohnat Grecky jogurt ktory je hustejsi a ma inu chut ako Europsky.My sme nedali Francuzske bylinky ale vela kopru.