Foto: edith
Obľubujem celozrnné cestoviny – pohánkové, špaldové, amarantové, cícerové. Nie je pravda, že z cestovín sa priberá. Zo samotných cestovín nepriberiete (ak ich konzumujete v rozumných Zobraziť celý popisObľubujem celozrnné cestoviny – pohánkové, špaldové, amarantové, cícerové. Nie je pravda, že z cestovín sa priberá. Zo samotných cestovín nepriberiete (ak ich konzumujete v rozumných dávkach), ľudia totiž priberajú z omáčok a príloh, ktoré si ku cestovinám dávajú. Ak chcete schudnúť či nepribrať tak zabudnite na špagety so syrovou omáčkou zo sáčku, alebo so záplavou kečupu a kopou syra. Môžete si ich pripraviť aj inak, a napriek tomu chutne.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g |
|
400 g |
|
|
|
360 g (TOFU BAZALKA AB) |
|
posekaná |
|
2 strúčiky väčšie |
|
1 ks menšia |
|
|
|
1 ks väčšia |
|
1 ks na ozdobu |
|
|
|
|
|
ľubovoľný (nemusí byť) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Dáme si pred variť cestoviny ! Do vriacej vody s trochou soli a olivového oleja vložíme cestoviny a necháme povariť asi 6 minúť, tak aby neboli mäkké nakoľko sa ešte budú zapekať a nesmú byť rozvarené. Preto som uviedla že si ich dáme PRED-VARIŤ. Keď ich zlejeme polovicu cestovín si nasypeme do za pekacej formy, ktorú sme vytreli olivovým olejom a poprášili špladovou múkou. Osolíme ich posypeme zmesou korenia na cestoviny (BIO) čerstvou bazalkou a pažítkou a na strúhanými strúčikmi cesnaku (rovnomerne). Ďalej si poukladáme na tenké pásiky nakrájaný TOFU syr bazalkový, (ťiež iba polovicu). Druhú polovicu si necháme zatiaľ bokom.
- 2
Čerstvú zeleninu (ja som použila : papriku farebnú, chilli papričku, pór, bielu reďkovku, cibuľu, cuketu) nastrúhame na tenké pásiky. Na panvici s trochou olivového oleja všetku zeleninu prudko osmažíme. Pokvapkáme trochou sójovej omáčky cca (1 ČL). Opraženú nanesieme na TOFU a cestoviny.
- 3
Na zeleninu poukladáme druhú polovicu na krájaného TOFU a cestovín. Povrch cestovín pokvapkáme olivovým olejom a môžeme ochutiť zmesou korenia. Takto na vrstvené vložíme do pred ohriatej rúry a prikryjeme alobalom a necháme zapiecť na 180 stupňoch cca 15-20 min., aby sa nám syr trocha rozpustil a spojil cestoviny so zeleninou. Podávame s ľubovoľnou zeleninou (mne ostala reďkovka biela tak som ju nastrúhala na drobno) a pridala som si dressing, ktorý mám veľmi v obľube keďže je BIO a trocha pikantný (mango-chilli). Paradajky už nemusíte dávať aby toho zas nebolo veľa ale na obrázku sa mi hodili :-). Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu