Zapekané špaldové cestoviny so zeleninou

edith - fotkaedith, 24. júna 2014
Zapekané špaldové cestoviny so zeleninou
Foto: edith

Obľubujem celozrnné cestoviny – pohánkové, špaldové, amarantové, cícerové. Nie je pravda, že z cestovín sa priberá. Zo samotných cestovín nepriberiete (ak ich konzumujete v rozumných Zobraziť celý popisObľubujem celozrnné cestoviny – pohánkové, špaldové, amarantové, cícerové. Nie je pravda, že z cestovín sa priberá. Zo samotných cestovín nepriberiete (ak ich konzumujete v rozumných dávkach), ľudia totiž priberajú z omáčok a príloh, ktoré si ku cestovinám dávajú. Ak chcete schudnúť či nepribrať tak zabudnite na špagety so syrovou omáčkou zo sáčku, alebo so záplavou kečupu a kopou syra. Môžete si ich pripraviť aj inak, a napriek tomu chutne.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
400 g
360 g (TOFU BAZALKA AB)
 posekaná
2 strúčiky väčšie
1 ks menšia
1 ks väčšia
1 ks na ozdobu
 ľubovoľný (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Dáme si pred variť cestoviny ! Do vriacej vody s trochou soli a olivového oleja vložíme cestoviny a necháme povariť asi 6 minúť, tak aby neboli mäkké nakoľko sa ešte budú zapekať a nesmú byť rozvarené. Preto som uviedla že si ich dáme PRED-VARIŤ. Keď ich zlejeme polovicu cestovín si nasypeme do za pekacej formy, ktorú sme vytreli olivovým olejom a poprášili špladovou múkou. Osolíme ich posypeme zmesou korenia na cestoviny (BIO) čerstvou bazalkou a pažítkou a na strúhanými strúčikmi cesnaku (rovnomerne). Ďalej si poukladáme na tenké pásiky nakrájaný TOFU syr bazalkový, (ťiež iba polovicu). Druhú polovicu si necháme zatiaľ bokom.

  2. 2

    Čerstvú zeleninu (ja som použila : papriku farebnú, chilli papričku, pór, bielu reďkovku, cibuľu, cuketu) nastrúhame na tenké pásiky. Na panvici s trochou olivového oleja všetku zeleninu prudko osmažíme. Pokvapkáme trochou sójovej omáčky cca (1 ČL). Opraženú nanesieme na TOFU a cestoviny.

    Zapekané špaldové cestoviny so zeleninou - obrázok 2
  3. 3

    Na zeleninu poukladáme druhú polovicu na krájaného TOFU a cestovín. Povrch cestovín pokvapkáme olivovým olejom a môžeme ochutiť zmesou korenia. Takto na vrstvené vložíme do pred ohriatej rúry a prikryjeme alobalom a necháme zapiecť na 180 stupňoch cca 15-20 min., aby sa nám syr trocha rozpustil a spojil cestoviny so zeleninou. Podávame s ľubovoľnou zeleninou (mne ostala reďkovka biela tak som ju nastrúhala na drobno) a pridala som si dressing, ktorý mám veľmi v obľube keďže je BIO a trocha pikantný (mango-chilli). Paradajky už nemusíte dávať aby toho zas nebolo veľa ale na obrázku sa mi hodili :-). Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

anina6
veľmi dobre vyzerajú tvoje cestoviny. tiež rada kombinujem cestoviny, zeleninu a tofu. určite si tvoj recept vyskúšam.
1x edith




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia