Sticky toffee pudding fotorecept

egreska - fotkaegreska, 3. septembra 2010
Sticky toffee pudding  (fotorecept)
Foto: egreska

..najznámejší anglický dezert...a pre mňa aj najlepší :-)

Suroviny

Cesto:
100 g
175 g
125 ml
1
1/2 čl
1 čl
50 g
200 g
Poleva:
120 g
25 g
250 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Datle vykostkujeme a nakrajame na kusky.

    Sticky toffee pudding  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo väčšej mise si zmiešame muku so sodou a cukrom.

    Sticky toffee pudding  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do odmerky si nalejeme mlieko,pridame vajce,vanilkovy extrakt a roztopene maslo.

    Sticky toffee pudding  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes vlejeme do muky a premiešame.

    Sticky toffee pudding  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Primiešame datle.

    Sticky toffee pudding  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy.

    Sticky toffee pudding  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vrch posypeme cukrom a obložíme kuskami masla.

    Sticky toffee pudding  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zalejeme vriacou vodou a dame piect do vyhriatej rury na 190 st asi 50 minut.

    Sticky toffee pudding  (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Upečene naložíme lyžicou na tanierik a podavame s vyšlahanou smotanou alebo so zmrzlinou.

    Sticky toffee pudding  (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
To je ozaj zvláštny recept, škoda že nie pre mňa, datle sú dosť sladké, ale zaujímavý postup a jednoduchý. Kúsok by som ešte ochutnať mohla, keby mi niekto ponúkol.
O anglických dezertoch nemám vysokú mienku, zdajú sa mi ťažké, také akési zlepence. Aj toto veľmi nadýchane nevyzerá, ale napriek tomu to vyzerá veľmi chutne. Zaujal ma ja ten spôsob prípravy, hlavne tá voda navrchu. Určite ho vyskúšam.
presne sovka,su tažke,väčšinou parene alebo varene vo vode...receptov na tento puding je nespočetne vela ,toto je taka lahka a zaujímava varianta..kto ma rad datle ,určite si pochutí..
@ Matka žila som tri roky v Anglicku,tak sa čo-to na mna nalepilo,ale z anglickej kuchyne žalostne malo,pretože moc chutnych jedal tam nie je :-( a tanieriky som nevymenila,aj ked rada by som,je to len podšalka :-))
Veľmi zaujímavý recept, ja ho tiež nemôžem, ale našim ho určite urobím, datle máme všetci radi a s tou zmrzlinou navrchu to vyzerá veľmi lákavo... :-) Vďaka za recept!
Podle surovín musí být nento moučník chutný. Myslím si, že pri stejnom
postupu by šlo dát místo datlí nějaké kandované ovoce třebas dýni
nebo kandovaný chlebíček.
Tiez si myslim, ze je to vyborne. Datle mam velmi rada. Urcite to vyskusam. A...pouzila si svoj vlastny vanilkovy extrakt? Ci ten sa este luhuje?
@ janger použila som ten extrakt,pekne vonia ale chutovo to ešte asi nebude ono..ešte to je asi kratko...a tento kolačik nam chutí najviac teply (studeny je taky gumový :-)) ,polejeme si ho sladkou smotanou alebo dame na vrch zmrzku a šup do mikrovlnky zohriat..

Pridaj komentár k receptu: