Rezy Napoleon

aniellka - bez fotkyaniellka, 4. novembra 2014
Rezy Napoleon
Foto: aniellka
15
porcií

Suroviny

500 g
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Listkove cesto rozdelime na dve casti, kazdy diel rozgulame na velkost mensieho plechu, ja som pouzila 21X32 cm. Rozgulane cesto pokrajame na kusky vo velkosti kremesa a dame na papierom vystlany plech piect.

  2. 2

    Salko varene 1,5-2 hodiny vymiesame s maslom, vznikne plnka, ktorej castou naplnime polovicu rezov, zostatkom ponatierame vrchne diely. Mozeme posypat rozdrobenym rezom, mandlovymi lupienkami, oprazenymi orechami.

  3. 3

    Rezy su rychle a chutia fakt super. Vhodne aj pre kucharocky zaciatocnicky, lebo sa na nich neda nic pokazit..:o)))...


Diskusia k receptu

hubanevymachana
Je tam aj fotka, hoci.....Ale je tam aj postup, podľa ktorého to dokážem urobiť aj ja. Takže, @branka , nedrístaj blbosti, peč, foť a pridaj recept. Ja nepridám, lebo to ešte neviem.
1x katbol
jasmine44
škoda tej fotky :-( Fotka väčšinou "navnadí" si recept urobiť :-)
evanaaa
Ono to môže byť dobré, len trochu nerozumiem: ....polovicu cesta si pokrájame, natrieme plnkou a teraz?.....aj tú druhú polovicu si pokrájame , upečieme a pokladieme na tie už natreté kúsky? Trošku to upresni a bude to dokonalé.
evanaaa
Ak by bolo foto lepšie a zákusok by bolo vidno celý, hádam by sme vedeli, ako na to.
mariamka
je to verzia millefeuille, ak sa nemylim, znamy aj ako kolac "tisic listkov", Napoleon a pod. ttp://en.wikipedia.org/wiki/Mille-feuille
moze byt chutny a salko sa moze pouzit aj cerstve, skoda, ze je fotka orezana, treba ratat s tymto spodnym useknutim na kazdej titulke a fotit s "rezervou" :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia