Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Dedova lenivá paprika fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 7. augusta 2021
Dedova lenivá paprika (fotorecept)
Foto: kvakac

Tento recept mám od deda. Recept je robený v multifunkčnom hrnci a postupne sa do neho len prihadzujú suroviny. Pre predstavivosť - má Zobraziť celý popisTento recept mám od deda. Recept je robený v multifunkčnom hrnci a postupne sa do neho len prihadzujú suroviny. Pre predstavivosť - má to trochu podobnú chuť ako plnená paprika - je to viac paradajkové. Je to pre lenivejších kuchárov.

8
porcií
10 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g mleté
300 g očistená
300 g
100 g
1 ks veľká
4 - 5 strúčikov
2 PL
500 g
700 ml (alebo kurací)
5 ks
2 ks
1 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu a slaninu asi 8 minút.

    Dedova lenivá paprika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na kocky pokrájanú zelenú papriku. Najlepšie ak je - tak vlastnú zo záhradky. Opečieme asi 10 minút, tak aby sa voda vyparila.

    Dedova lenivá paprika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do toho pridáme mleté mäso. Opekáme asi 12 minút, aby sa mäso poriadne zatiahlo. Počas toho pridáme koreniny, nastrúhaný cesnak a soľ. Bez majoránu, ten až neskôr.

    Dedova lenivá paprika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz dáme umytú ryžu, zamiešame a 5 minút opečieme s mäsom.

    Dedova lenivá paprika (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do toho pridáme paradajkový pretlak a chvíľu ho podusíme, nejaké 3 minúty.

    Dedova lenivá paprika (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Napokon nalejeme pasírované paradajky, Taktiež podusíme asi 5 minút.

    Dedova lenivá paprika (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz zalejeme vývarom. Privedieme k varu a potom na slabom ohni pomaly varíme, asi hodinu.

    Dedova lenivá paprika (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Počas toho pridáme majorán.

    Dedova lenivá paprika (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zhruba po hodine pomalého varenia vsiakne všetok vývar a mäso je už mäkké. Odstavíme zo sporáku a necháme trochu postáť.

    Dedova lenivá paprika (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A môžeme dávať na tanier alebo jesť priamo z hrnca - há - há. Ja som dal k tomu zavarenú cibuľku a petržlenovú vňať. Jednoduché a dobré.

    Dedova lenivá paprika (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, jen co je pravda! Pro moji maličkost "objedu" ryžu. Určo to půjde i bez ní. To jsem já, mlsná koza/opica. Moc pěkný postup, vše v jednom, bez kopcov riadu. Jsi nesmírně šikovný, zdravím k vám domů, aj deduška! Krásný zbytek prázdnin všem!
kvakac
@haji (7.8.2021 13:55)

Vďaka za koment. To ja som sa len priživil na recepte. Veru už by mohli skončiť prázdniny. Keď nechceš ryžu daj kuskus, alebo pohánku aj tak sa dá. Veď ty si šikovná gazdiná a nejako si už poradíš.
1x haji
kvakac
@motyka (7.8.2021 14:11)

Vďaka za koment. Nám to veru chutí. Nie je s tým veľa práce a hlavne malo riadov. Postupne som si to pripravoval a pridával. Nikomu sa nechce umývať kopec riadov a ešte v tých teplách.
1x motyka
kvakac
@frezia68 (7.8.2021 15:49)

Vďaka za koment. V týchto teplách idú u nás jedla s jednoduchou prípravou. Pri sporáku je teplo - no nie?
kvakac
@yogicek (7.8.2021 18:00)

Vďaka za koment. Nie je veľmi mäkká, treba dodržať množstvo vývaru. To hovädzie mäso trvá dlhšie variť. Treba to úplne slabunko variť.
sracz
... aj ja mám zopár receptov v pamätníku, ako na dedka Tatuša, tak aj na babičku lady Ann. Ak náhodou dostanem chuť, tak okrem listovania v KK z rodinnej šperkovnice, funguje aj "telemost moja kuchyňa a kuchyňa na Nebesiach". Zasnívam, zaspomínam a nostalgia v tej správnej atmosfére ma neomylne naviguje. Páčia s mi Tvoje recepty a tento nevynímajúc. Voňajú domovom, spomienkami i láskou našich predkov, aj keď už dávno odídených! Milerád, @Kvakac prijateľ vážený, použijem aj technológiu Tvojho Dedka, znásobenú Tvojou kreativitou a šikovnosťou. Maj pekné dni!
1x kvakac
foorick
Recept sa mi veľmi páči, milujem paradajkové veci 🙂 určite vyskúšam
1x kvakac
yogicek
V sobotu odskúšané a zjedené. Rcp dodržaný do bodky, nič som nepridal ani neubral. Je to dobré, bude aj na budúce.


1x kvakac
janger
Kedze pises, @kvakac , ze to ma trosku chut plnenej pariky a okrem toho je to aj "lenive" ;-), tak som si to zaradila do kucharskej knihy.
Spominas multifunkcny hrniec. To nepoznam, co to je....budem musiet googlit....ale iste sa to da spravit aj v normalnom hrnci, nie?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia