Dedova lenivá paprika fotorecept
Foto: kvakac
Tento recept mám od deda. Recept je robený v multifunkčnom hrnci a postupne sa do neho len prihadzujú suroviny. Pre predstavivosť - má Zobraziť celý popisTento recept mám od deda. Recept je robený v multifunkčnom hrnci a postupne sa do neho len prihadzujú suroviny. Pre predstavivosť - má to trochu podobnú chuť ako plnená paprika - je to viac paradajkové. Je to pre lenivejších kuchárov.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g mleté |
|
300 g očistená |
|
300 g |
|
100 g |
|
1 ks veľká |
|
4 - 5 strúčikov |
|
2 PL |
|
500 g |
|
700 ml (alebo kurací) |
|
|
|
5 ks |
|
2 ks |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
|
Postup
-
1
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu a slaninu asi 8 minút.
-
2
Pridáme na kocky pokrájanú zelenú papriku. Najlepšie ak je - tak vlastnú zo záhradky. Opečieme asi 10 minút, tak aby sa voda vyparila.
-
3
Do toho pridáme mleté mäso. Opekáme asi 12 minút, aby sa mäso poriadne zatiahlo. Počas toho pridáme koreniny, nastrúhaný cesnak a soľ. Bez majoránu, ten až neskôr.
-
4
Teraz dáme umytú ryžu, zamiešame a 5 minút opečieme s mäsom.
-
5
Do toho pridáme paradajkový pretlak a chvíľu ho podusíme, nejaké 3 minúty.
-
6
Napokon nalejeme pasírované paradajky, Taktiež podusíme asi 5 minút.
-
7
Teraz zalejeme vývarom. Privedieme k varu a potom na slabom ohni pomaly varíme, asi hodinu.
-
8
Počas toho pridáme majorán.
-
9
Zhruba po hodine pomalého varenia vsiakne všetok vývar a mäso je už mäkké. Odstavíme zo sporáku a necháme trochu postáť.
-
10
A môžeme dávať na tanier alebo jesť priamo z hrnca - há - há. Ja som dal k tomu zavarenú cibuľku a petržlenovú vňať. Jednoduché a dobré.
Vďaka za koment. To ja som sa len priživil na recepte. Veru už by mohli skončiť prázdniny. Keď nechceš ryžu daj kuskus, alebo pohánku aj tak sa dá. Veď ty si šikovná gazdiná a nejako si už poradíš.
Vďaka za koment. Nám to veru chutí. Nie je s tým veľa práce a hlavne malo riadov. Postupne som si to pripravoval a pridával. Nikomu sa nechce umývať kopec riadov a ešte v tých teplách.
Vďaka za koment. V týchto teplách idú u nás jedla s jednoduchou prípravou. Pri sporáku je teplo - no nie?
Vďaka za koment. Nie je veľmi mäkká, treba dodržať množstvo vývaru. To hovädzie mäso trvá dlhšie variť. Treba to úplne slabunko variť.
Vďaka za odskúšanie a som rád, že chutilo aj vám. @Foorik a @Sracz vďaka aj vám za komenty.
Spominas multifunkcny hrniec. To nepoznam, co to je....budem musiet googlit....ale iste sa to da spravit aj v normalnom hrnci, nie?