Rýchly jablkový koláč
Foto: vierockastala
Rýchly jablkový koláč, na ktorý použijete aj staršie jablká, ktoré už nikto nechce jesť.
príprava
na 15 °C
Postup
-
1
Na korpus vyšľaháme do tuha bielky s cukrom.
- 2
Pridáme žĺtky a miešame už pomalšie.
- 3
Pridáme múku spolu so štipkou sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva.
- 4
Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme na nižšej teplote, cca 10-15 minút, cesto je nízke.
- 5
Na plnku ošúpeme a nakrájame na malé kocky jablká.
- 6
Pridáme cca 3 dcl vody a cukor. Ja odporúčam pridať trstinový cukor s vanilkou, krásne vonia. Cukor môžete pridať alebo ubrať podľa chuti. Varíme kým nie sú mäkké.
- 7
Do zvyšnej vody rozmiešame Zlatý klas. Pridáme do uvarených jabĺk a varíme na slabom ohni cca minútku.
- 8
Necháme chvíľu ochladiť a navrstvíme na upečený korpus. Necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
na menšiu oslavu, či "sešlosť".
nízka.