Jablkový koláč
Jablkový koláč

Rýchly jablkový koláč

vierockastala - bez fotkyvierockastala, 1. mája 2021

Rýchly jablkový koláč, na ktorý použijete aj staršie jablká, ktoré už nikto nechce jesť.

45 minút
príprava
10 minút
na 15 °C

Suroviny

Korpus:
2 ks
2 PL
2,5 PL
štipka
Plnka:
3 ks
4,5 dcl
2-3 PL
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    Na korpus vyšľaháme do tuha bielky s cukrom.

  2. 2

    Pridáme žĺtky a miešame už pomalšie.

  3. 3

    Pridáme múku spolu so štipkou sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva.

  4. 4

    Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme na nižšej teplote, cca 10-15 minút, cesto je nízke.

  5. 5

    Na plnku ošúpeme a nakrájame na malé kocky jablká.

  6. 6

    Pridáme cca 3 dcl vody a cukor. Ja odporúčam pridať trstinový cukor s vanilkou, krásne vonia. Cukor môžete pridať alebo ubrať podľa chuti. Varíme kým nie sú mäkké.

  7. 7

    Do zvyšnej vody rozmiešame Zlatý klas. Pridáme do uvarených jabĺk a varíme na slabom ohni cca minútku.

  8. 8

    Necháme chvíľu ochladiť a navrstvíme na upečený korpus. Necháme dobre vychladnúť. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

peto55
Súhlasím so všetkými predkomentátorkami, len tá teplota sa mi zdá troška
nízka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia