Kıymalı Yeşil Fasulye fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, 8. októbra 2014 9:51
Ďalšie recepty »
Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept)Foto: cesminaz

Posledna tohto ročná úroda zelenej fazuľky :-)

30-40 min
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
400 g
2 ks
7 - 8 ks
3 ks
2 PL (paradajkove pyré)
1 PL
podľa potreby
1/2 - 1 ČL
1 zväzok
8 - 9 dcl (na podliatie)
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Toto je moja posledna tohtoročná úroda fazuľky..su ešte malicke,ale do tohto jedla ako stvorene ;-) kedže sú ešte male a tenke,nielen ze sa rychlo uvaria,ale ich ponechate takto v celej dlzke :-) a to ukáže na tanieri ešte krajšie a chutnejšie ;-P Len im odštipkáte tie končeky,opláchnete a hotovo ;-D

    Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Por si pokrajame na kruzky hrube cca. 0,5-1cm. Do hrnca dame trocha oleja a por trocha posmažíme-zosklovatime.Potom pridame 1PL mletej papriky,premiesame a hned dame nato mlete mäso,osolime ho a par minut spolu posmažíme-podusime,kym mäso nezmeni svoju farbu :-) Prve 2 fotky som nestihla,takze na tejto je por s mletou paprikou a mäsom uz v hrnci :-)

    Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..potom pridame fazulku..tie co boli uz trocha väčšie,treba prekrojit na polovicu :-)

    Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ..pridame na väčšie kusy nakrajane paradajky..Ale ja uz vlastne paradajky nemam :-( tak som dala za jednu 7dcl flasu uz z mojich na zimu odložených zasob,ktore davam cez zimu namiesto čerstvých paradajok do jedla ;-)

    Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ..pridame na väcsie kocky nakrajanu papriku,ja som dala žltú pre farbu :-)

    Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ..premiešame,osolíme a nechame pokrievkou zakryte 10-15 minut takto dusit..

    Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ..po duseni,zalejeme 8-9dcl vodou..

    Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dame sol,mlete korenie a isot papriku..

    Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobru hrst pokrajanej petrzlanovej vnate,to je asi 1 zväzok :-) Doda jedlu skvelu chut ;-P

    Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ..a nakoniec 2pl salçe.Salça je pomerne sladka,je to paradajkove pyre,ktore doda nielen sladkastu chut,ale aj zhusti jedlu šťavu :-) Premiešame,zakryjeme a nechame varit na strednom ohni 15 minut..vlastne kym bude fazulka do poli uvarena :-) treba skontrolovat.

    Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Cca po 15ich minutach pridame k nej na väcsie kusky nakrajane zemiaky,väcsie vyzeraju v tom krajsie..Musite ich nakrajat na take,aby sa dovarili do mäkka presne s fazulkou spolu.Su rôzne typy zemiakov,takze si typnite kedy ich date k fazulke :-) Takto so zemiakmi som to zakryte este cca 15-20 minut varila uz na menšom ohni za občasného kontrolovania :-) Zemiaky schovajte pod fazulku,budu sa akoby pomaly dusit ;-P a tak vam uz mäkke zemiaky ostanu pekne v celosti ;-) Kym zemiaky zmäknu,fazulka bude ako maslo ;-P

    Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    U nas je toto jedlo velmi oblubene,deti vylížu dokonca aj tanier :-)) Podava sa s chlebom,alebo niakym inym pečivom.Je vynikajuce aj ako priloha k ryži ;-P Dobru chut..

    Kıymalı Yeşil Fasulye (fotorecept) - obrázok 12
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist