Pečená kačica s opekanými zemiakovými knedľami
Michal Pažák
executive chef skupiny Al Dente Group, 30. septembra 2011
executive chef skupiny Al Dente Group, 30. septembra 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Kačicu umyjeme, osušíme a odstránime prebytočné perie. Poriadne nasolíme a posypeme rascou. Časti kačice, kde je silnejší tuk, poprepichujeme, aby tuk počas pečenia mohol vytekať. Kačicu potrieme trochou oleja, umiestnime do pekáča, podlejeme trochou vody, prikryjeme a pečieme pri nižšej teplote do polomäkka. Počas pečenia kačicu podlievame vlastnou šťavou. Potom kačicu odkryjeme a dopečieme dozlatova.
- 2
Knedle: Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme ostatné ingrediencie a vypracujeme cesto. Z cesta si pripravíme buď guľôčky alebo valčeky a varíme v osolenej vode asi 15–20 minút. Po uvarení knedle potrieme trochou oleja.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu