Foto: myshull
Chutá a nenáročná pochúťka.
príprava
na 225 °C
Suroviny
5 ks celé |
|
200 g |
|
3 PL |
|
300 g |
|
0,5 balíček |
|
4 PL |
|
200 g |
|
2 ks |
|
250 g |
|
200 g |
|
0,5 dl |
|
2 dl |
|
50 ml vlažná |
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka od bielkov. Z bielok vyšľaháme pevný sneh, do žĺtkov primiešame práškový cukor. Pridáme 0,5dl oleja a 0,5dl čistej vody. Premiešame. Prisypeme múku a kypriaci prášok, zľahka vmiešame kakao a po troškách pridávame vyšľahaný sneh. Do zmesy nastrúhame dve stredne veľké jablká. Trúbu si vyhrejeme na cca 225° (záleží od trúby). Na plech si dáme papier na pečenie (alebo ho vymastíme) a vylejeme naň cesto. Vložíme do trúby a pečieme približne 30 minút.
-
2
Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si plnku. Mlieko spolu s kryštálovým cukrom necháme zovrieť, odstavíme zo sporáku a pridáme strúhaný kokos. Prikryjeme a necháme napariť, kým kokos nezmäkne. Primiešame maslo.
-
3
Vychladnutý koláč natrieme džemom - ja používam domáci slivkový od babičky, vychladnutou kokosovou plnkou a môžme poliať čokoládovou polevou.
Diskusia k receptu