
Stredoveká pivno slivková pochúťka
Roky aktívneho šermovania sú už dávno preč, ale chuť stredoveku mi občas zarezonuje na jazyku :)....

Lievance so šípkovým džemom
Vajcia vyšľaháme, pridáme mlieko, cukor, štipku soli, hladkú múku a vyšľaháme polotekuté cesto, do ktorého pridáme kvasnice...

Lubelská štrúdľa
Zmiešame vodu, olej, med, soľ, ocot, túto zmes postupne pridávame do múky,...

Langoše od mamky
Tento recept mi dala moja mamka, odmalička nám ich robila a sú naozaj naj! Cesto je...

Ríbezľové osvieženie
Piekla som pre , mojich doma a aká by to bola nedeľa bez mučnika. Je to rychly...

Celozrnné pikantní tyčky
Velice podobnou tyčku jsem si nedávno koupila v Kauflandu, jeden kus stál 4 koruny. Domácí jsou...

Škoricové palacinky
Po dlhom hľadaní som konečne našla vyhovujúci recept na palacinkové cesto a vždy sa mi podaria...

Pavlovovej torta so sezónnym ovocím
Obľúbenú Pavlovku je ideálne robiť večer, pretože je potrebné nechať ju vo vypnutej rúre cez noc....

Kukurica s makom od starkej Marky
Túto zvláštnu kombináciu robievala moja starká Marka na páračky. Pozvala svoje kamarátky, ktoré vždy rada...

Vanilkové cupcakes so škoricovým krémom
V mise zmiešame všetky hladké suroviny - múku, prášok do pečiva, soľ, trstinový cukor...

Suikerbrood - Cukrový chlieb z Holandska
Ponukam vam na ochutnanie tento cukrovy chlebik, po holandsky -suikerbrood. Pecie sa sice v celom...

Ananásový koláč
Ráno som rozmyšľala čo upiecť, v komore som našla konzervu ananásu a bolo rozhodnuté.

Trojkráľová koruna
ak rozmýšlate nad tým, čo budete raňajkovať na bližiaci sa sviatok Troch kráľov, tak Vám...

Slimáčiky z kysnutého cesta s ríbezľami
Z mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, štioku soli, ...

Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom
Je tu zopár nátierok s medvedím cesnakom, väčšinou s čerstvým, čo je určite najzdravšie, ...

Baklažánové rolky
Baklažány očistite, nakrájajte na podlhovasté plátky a osmažte. V miske zmiešajte strúhanku s nastrúhaným parmezánom...

Congee - ázijská ryžová kaša
Veľmi obľúbené ázijské jedlo, stačí dochutiť podľa vašich preferencií.

Vláčna jablková torta s čoko-jogurtovou polevou
Upiecť túto perfektnú jednoduchú tortu ma inšpiroval cukrár Josef Maršálek na ČT1. Ja som ju spravila...

AVOCÁDO - BAKLAŽÁNOVÝ šalát
@jerica Máme v záhrade posadené baklažány tak si robievam šalátik s baklažánom samozrejme avokádo nesmie...

Rukolový šalát s údeným tuniakom a avokádom
Údený tuniak, v našich obchodoch veľká vzácnosť, je zástupcom jednej z najlepšej úpravy rýb -...

Raw vianočné košíčky z fíg s mandarínkami
Pre mlsné sviatočné jazýčky, ktoré si strážia váhu i na Vianoce. Na minivianočný ochutnávkový večierok...

Perkelt z býčích žliaz s rezancami
Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, ...

Grilovaná špargľa v slanine s barbecue omáčkou
Špargľu ošúpeme a 15 minút varíme v slanej vode.

Gazdovská nátierka
Tak trochu som experimentoval so surovinami a vyšla mi z toho chutná nátierka. Je veľmi vhodná...

Vyprážané rebierka po vegetariánsky
Chutne jedlo zo soje sa da tazko docielit, ak z nej nevytlacime hned po vareni tekutinu,...