Recepty (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Stredoveká pivno slivková pochúťka

Hlavné jedlá

Roky aktívneho šermovania sú už dávno preč, ale chuť stredoveku mi občas zarezonuje na jazyku :)....

prazdny

Lievance so šípkovým džemom

Dezerty

Vajcia vyšľaháme, pridáme mlieko, cukor, štipku soli, hladkú múku a vyšľaháme polotekuté cesto, do ktorého pridáme kvasnice...

prazdny

Lubelská štrúdľa

Koláče

Zmiešame vodu, olej, med, soľ, ocot, túto zmes postupne pridávame do múky,...

prazdny

Langoše od mamky

Bezmäsité jedlá

Tento recept mi dala moja mamka, odmalička nám ich robila a sú naozaj naj! Cesto je...

prazdny

Ríbezľové osvieženie

Dezerty

Piekla som pre , mojich doma a aká by to bola nedeľa bez mučnika. Je to rychly...

prazdny

Celozrnné pikantní tyčky

Chlieb

Velice podobnou tyčku jsem si nedávno koupila v Kauflandu, jeden kus stál 4 koruny. Domácí jsou...

prazdny

Škoricové palacinky

Dezerty

Po dlhom hľadaní som konečne našla vyhovujúci recept na palacinkové cesto a vždy sa mi podaria...

prazdny

Pavlovovej torta so sezónnym ovocím

Torty

Obľúbenú Pavlovku je ideálne robiť večer, pretože je potrebné nechať ju vo vypnutej rúre cez noc....

prazdny

Kukurica s makom od starkej Marky

Dezerty

Túto zvláštnu kombináciu robievala moja starká Marka na páračky. Pozvala svoje kamarátky, ktoré vždy rada...

prazdny

Vanilkové cupcakes so škoricovým krémom

Koláče

V mise zmiešame všetky hladké suroviny - múku, prášok do pečiva, soľ, trstinový cukor...

prazdny

Suikerbrood - Cukrový chlieb z Holandska

Raňajky

Ponukam vam na ochutnanie tento cukrovy chlebik, po holandsky -suikerbrood. Pecie sa sice v celom...

prazdny

Čokoládové sušienky

Dezerty

Suroviny zhnetieme

prazdny

Ananásový koláč

Koláče

Ráno som rozmyšľala čo upiecť, v komore som našla konzervu ananásu a bolo rozhodnuté.

prazdny

Trojkráľová koruna

Koláče

ak rozmýšlate nad tým, čo budete raňajkovať na bližiaci sa sviatok Troch kráľov, tak Vám...

prazdny

Parížske srdiečka

Dezerty

Komerčný recept

prazdny

Slimáčiky z kysnutého cesta s ríbezľami

Koláče

Z mlieka, 1 PL cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme múku, štioku soli, ...

prazdny

Veľkonočný baranček

Koláče

Barančeka som upiekla na veľkonočné sviatky.

prazdny

Slaninkovo-tvarohová nátierka s medvedím cesnakom

Nátierky

Je tu zopár nátierok s medvedím cesnakom, väčšinou s čerstvým, čo je určite najzdravšie, ...

prazdny

Baklažánové rolky

Bezmäsité jedlá

Baklažány očistite, nakrájajte na podlhovasté plátky a osmažte. V miske zmiešajte strúhanku s nastrúhaným parmezánom...

prazdny

Congee - ázijská ryžová kaša

Hlavné jedlá

Veľmi obľúbené ázijské jedlo, stačí dochutiť podľa vašich preferencií.

prazdny

Vláčna jablková torta s čoko-jogurtovou polevou

Torty

Upiecť túto perfektnú jednoduchú tortu ma inšpiroval cukrár Josef Maršálek na ČT1. Ja som ju spravila...

prazdny

AVOCÁDO - BAKLAŽÁNOVÝ šalát

Bezmäsité jedlá

@jerica Máme v záhrade posadené baklažány tak si robievam šalátik s baklažánom samozrejme avokádo nesmie...

prazdny

Jablkové kolieska v lístkovom ceste

Dezerty

Veľmi chutné koláčiky ku káve...

prazdny

Rukolový šalát s údeným tuniakom a avokádom

Hlavné jedlá

Údený tuniak, v našich obchodoch veľká vzácnosť, je zástupcom jednej z najlepšej úpravy rýb -...

prazdny

Raw vianočné košíčky z fíg s mandarínkami

Dezerty

Pre mlsné sviatočné jazýčky, ktoré si strážia váhu i na Vianoce. Na minivianočný ochutnávkový večierok...

prazdny

Perkelt z býčích žliaz s rezancami

Hlavné jedlá

Cibuľu nakrájame na malé kocky a opražíme na masti dozlatista. Odstavíme z ohňa, pridáme mletú papriku, ...

prazdny

Grilovaná špargľa v slanine s barbecue omáčkou

Hlavné jedlá

Špargľu ošúpeme a 15 minút varíme v slanej vode.

prazdny

Plnené ďatle

Dezerty

Tieto sladkosti pripravujem len ako mls na štedrovečerný a silvestrovský stôl.

prazdny

Gazdovská nátierka

Bezmäsité jedlá

Tak trochu som experimentoval so surovinami a vyšla mi z toho chutná nátierka. Je veľmi vhodná...

prazdny

Vyprážané rebierka po vegetariánsky

Bezmäsité jedlá

Chutne jedlo zo soje sa da tazko docielit, ak z nej nevytlacime hned po vareni tekutinu,...