Foto: pupava
Výborný kyslo-sladký koláč z rebarbory a netradičného karamelu... :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
70 g |
|
150 g |
|
Náplň: | |
350 g |
|
100 g |
|
Posyp: | |
70 g |
|
40 g |
|
40 g |
|
Karamel s rumom: | |
100 g |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
Postup
-
1
Najskôr si urobíme cesto - zmiešaním a vymiesením surovín na cesto. Pripravíme si tortovú formu, dáme do nej papier na pečenie a vymiesená cesto vložíme do formy. Ak sa nám ani po hodnej chvíli nedarí urobiť rovné cesto, ktoré by sa nedrobilo- nezúfame a po troche utlapkávame kúsky cesta do formy. Do cesta urobíme pár vpichov vidličkou. Na 5 minút ho hodíme do vopred rozohriatej rúry na 180°C.
- 2
Rebarboru si očistíme a nakrájame na kocočky - zmiešame ju s cukrom. Vyberieme z trúby cesto a rebarboru naň pohádžeme.
- 3
Urobíme si posyp a trochu posypeme rebarboru. Dáme celý koláč do trúby na 180°C na cca 35 minút (treba priebežne kontrolovať).
- 4
Zatiaľ si v hlbšej panvici pripravíme karamel - na miernom ohni necháme topiť 100 g cukru. Keď sa začne topiť a hnednúť, pridáme doň 1 dl rumu (pozor, začne to poriadne prskať!). Pridáme 1 dl smotany a všetko spolu necháme variť, až kým sa stuhnutý karamel zase nerozpustí.
- 5
Koláč vyberieme z trúby a polejeme rumovým karamelom. Necháme pri izbovej teplote odležať ešte aspoň hodinu. Dobrú chuť! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu