Farebná zeleninová pečeň fotorecept

laurisia - fotkalaurisia, 17. septembra 2011
Farebná zeleninová pečeň (fotorecept)
Foto: laurisia

Tento recept som našla pred pár rokmi v nejakom časopise, trošku som si ho prispôsobila a odvtedy je súčasťou jedálnička našej rodiny.

5
porcií
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
2 ks
3 ks veľká
3 ks
1 ks
5 PL
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny - pečeň odblaníme a pokrájame na menšie kúsky, cibuľu a papriku na širšie pásiky, paradajku na menšie kocky. Ja som nemala, tak som nakrájala pár cherry paradajok na štvrtinky. Cuketu nakrájame na rovnaké kolieska asi 3 mm hrubé, trošku osolíme a necháme postáť. Olivy si tiež nakrájame - môžeme aj zelené, ale mne toto jedlo viac chutí s čiernymi.

    Farebná zeleninová pečeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pečeň prudko opečieme na horúcom oleji, trochu okoreníme mletým čiernym korením. Keď je orestovaná, podlejeme trochou bieleho vína a mierne podusíme. V pôvodnom recepte bola pečeň podliata čiernym pivom, ale na mňa je to veľmi výrazná chuť, ale kto má rád, môže použiť pivo :-) Pečeň nesolíme.

    Farebná zeleninová pečeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V druhej nádobe (odporúčam väčšiu, aby sa nám v nej pohodlne miešala všetka zelenina) na horúcom oleji orestujeme naraz cibuľu a farebné papriky. Ak nemáme farebné, nič sa nedeje, ale s farebnými je to krajšie.

    Farebná zeleninová pečeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Necháme trošku popražiť a pridáme na kolieska nakrájané cukety.

    Farebná zeleninová pečeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Trošku osolíme a miešame kým mierne nezmäknú. Treba dávať pozor, aby sa nám zelenina nerozvarila vo vlastnej šťave, nechceme vyrobiť lečo :-) Keď sú cukety mäkké, pridáme paradajku (kto chce môže aj dve, ale viac určite nie) a olivy. Ochutíme oreganom.

    Farebná zeleninová pečeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pomiešame, podusíme cca 5 minút a do hrnca pridáme kompletný obsah panvice s pečeňou - teda aj všetku šťavu.

    Farebná zeleninová pečeň (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Premiešame, podľa chuti dosolíme a môžeme servírovať. Podávame s chlebom. Skúšala som aj so zemiakmi alebo ryžou, ale aj tak nám to najviac chutilo s čiernym chlebom :-)

    Farebná zeleninová pečeň (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

dorisa
Vyzerá to skvelo, pekné farebné, pečeň milujem.
zsibrita
tak toto vyzera fantasticky, ulozil som medzi svojich favoritov... diky...
evilauri
Krasne fotky, ukladame do kk, ja by som bola schopna urobit to hned teraz na ranajky,akurat ze pecen je v mrazaku, beeeee :-(
palokuchki
My mame pecienku velmi radi. Takto so zeleninou som este neskusala. Recept si odlozim a vyskusam ho.
duschko
Tento recept ma zaujaj. Velmi pekne spracovane foto. Ukladam do MKK
dogagador
mam vsetko doma, snad okrem cukety, nie je problem skocit po nu! za je plan na zajtra :-)!
laurisia
Ak to vyskúšate, dajte vedieť ako Vám to chutilo :-)
jatanika
takáto pečeň sa mi páči ... musím skúsiť .... kk