Mrkvová hustá polievka s krevetami a jogurtom

hera - fotkahera, 9. júna 2010
Mrkvová hustá polievka s krevetami a jogurtom
Foto: hera

Povodny recept je z nejakej svedskej kucharskej knihy ale ja @Hera ju robim takto:

2
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 50 gram
cca 350 gram
1 mensi kus
cca 0,5 liter
cca 120 gram
trochu spic noza
trochu spic noza
trochu spic noza
trochu podla chuti
50 a viac gram podla chuti
asi1 deci

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozpustim maslo alebo zohrejem olej a osmazim por nakrajany na kolieska po chvili pridam nastruhanu mrkvu a osmazam asi 10 minut (nie prudko).

  2. 2

    Do tejto zmesi pridam rybi bujon a mäkky syr a varim na strednom ohni asi 15 minut.

  3. 3

    Nakoniec pridam korenie a sol a este trochu (asi5min) povarim Podavam tak ze do taniera na stole dam polievku do nej krevety a jogurt. Moze sa jest s chlebom ale chuti aj bez neho.

Recept je zaradený do kategórií:
Plody mora, Severoeurópska kuchyňa, Polievky, Varené

Diskusia k receptu

zdezda
:-) určite vyskúšam, ingrediencie mám :-)