Foto: renama
U nás patrí medzi tie najobľúbenejšie, je chutný a mäkký aj na druhý deň, pokiaľ z neho niečo ešte zostane :) .
15
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tieto suroviny vyjdu na 750g chlebík. Pridávam obrázok akú múku, cukor a soľ som použila
-
2
Suroviny postupne pridávame do pekárničky. Najprv voda, soľ,cukor,múka a nakoniec droždie. Ja si zapnem program miesenie a kysnutie, ktorý trvá cca 1 hod. a potom dám samostaný program pečenie na 1 hod. Takto sa mi to osvedčilo, chlebík sa mi vždy vydarí, je mäkký, krásne vykysnutý. Ak máte radi zmenu, stačí pri miesení do cesta pridať rascu alebo cesnak alebo iné korenie a budete mať stále vynikajúci zdravý a pritom stále iný chlebík.
-
3
Tak dobrú chuť :)
@seyo pekáreň si kúp ja ju mám asi päť rokov a určite mi nestúpla spotreba elektriky, len každý rok platíme viac a viac, čím to asi bude?
ja pekáreň využívam aj 3x do týždňa, hlavne preto, že sa mi nechce ísť do obchodu
@renama aj ja som pekávala v pekárničke ale už nepečiem, nechám si v pekárničke len vymiesiť a vykysnúť a potom pečiem v trúbe, viac sa nám to páči, a spravím na čo máme chuť, chleba, rožky, bagety, pletenky... ale tvoj chlebík vyzerá chutný, určite sa hneď zjedol :-)
@seyo ešte k tej kúpe celozrnných výrobkov....prešla som na vlastné pečenie celozrnného pečiva, pretože keď si prečítaš zloženie pri kupovaných celozrnných výrobkov, je tam len určité percento celozrnnej múky, ale do každej pridávajú aj klasickú múku a keď si ja doma upečiem, tak viem, že je tam len tá múka akú ja tam dám.
A k cene chlebíka.............môj manžel ako ekonóm hneď prerátaval, či sa oplatí piecť alebo kúpiť a je to pravda, že pekárnička nejde celé 3 hodiny naplno, ale pokiaľ si namiešate chlebík z vlastnej múky, tak sa to oplatí, pokiaľ kúpite drahú zmes, tak určite cena chlebíka stúpne