Zdravý chlebík z pekárničky fotorecept

renama - fotkarenama, 9. júla 2011
Zdravý chlebík z pekárničky (fotorecept)
Foto: renama

U nás patrí medzi tie najobľúbenejšie, je chutný a mäkký aj na druhý deň, pokiaľ z neho niečo ešte zostane :) .

15
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 ml vlažná
1,5 KL
0,5 PL
520 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Tieto suroviny vyjdu na 750g chlebík. Pridávam obrázok akú múku, cukor a soľ som použila

    Zdravý chlebík z pekárničky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny postupne pridávame do pekárničky. Najprv voda, soľ,cukor,múka a nakoniec droždie. Ja si zapnem program miesenie a kysnutie, ktorý trvá cca 1 hod. a potom dám samostaný program pečenie na 1 hod. Takto sa mi to osvedčilo, chlebík sa mi vždy vydarí, je mäkký, krásne vykysnutý. Ak máte radi zmenu, stačí pri miesení do cesta pridať rascu alebo cesnak alebo iné korenie a budete mať stále vynikajúci zdravý a pritom stále iný chlebík.

    Zdravý chlebík z pekárničky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tak dobrú chuť :)

    Zdravý chlebík z pekárničky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

seyo
veru rozmýšľam nad tou pekárničkou stále intenzívnejšie ... aj by som si ju vedel vybrať, nájsť, obslúžiť..toto všetko v pohode ... no zaujímalo by ma, či to niekto skúšal napojiť na wattmeter ... ono v priemere majú príkon tak 750-1200W ... určite ten príkon nie je stály a v priebehu pečenia sa mení, no ruku na srdce ... program na 2-3 hodiny ma pri dnešných cenách elektriky nebude stáť spolu so surovinou podstatne viac ako rovnako vážiaci chlieb z obchodu?
danculka
@seyo ,určite sa mení pretože sú tam dosť vaľké prestávky,kým kysne ,odpočíva a pri intenzívnom pečení tiež nejde stále na maximum,samozrejme ju nepoužívam stále,určite si aj kúpim chlebík,ale si predstav,že vonku sneží a ty sa zobudíš o 4 .00 hod,capneš to do pekarničky a vlezieš do postele a staneš na vôňu domova...,ku receptu super a máš ho pekný...
seyo
viem, že ho mám pekný, ale dík :-p mimochodom, nie je nič krajšie ako vstať ráno o 4.00 hod. pozrieť von a .... sneží :-) ja viem, že pekáreň sa dá zapnúť alebo načasovať aj na noc, kedy je prúd o polovicu lacnejší ... no ale predsa, som len zvedavý ... a k receptu.. kupujem len celozrnný žitný chlieb, poprípade pšenično-žitný
evusik
čo sa tu na Vareche človek nedozvie???? @danculka píše @seyo -ovi že ho má pekný a on je odpovedá, že o tom vie.... len neviem čo, či ten jeho zatočený chvostík, alebo recept, ktorý vložila @renama :-)))))))
@seyo pekáreň si kúp ja ju mám asi päť rokov a určite mi nestúpla spotreba elektriky, len každý rok platíme viac a viac, čím to asi bude?
ja pekáreň využívam aj 3x do týždňa, hlavne preto, že sa mi nechce ísť do obchodu
@renama aj ja som pekávala v pekárničke ale už nepečiem, nechám si v pekárničke len vymiesiť a vykysnúť a potom pečiem v trúbe, viac sa nám to páči, a spravím na čo máme chuť, chleba, rožky, bagety, pletenky... ale tvoj chlebík vyzerá chutný, určite sa hneď zjedol :-)
tati2008
Domacu pekaren vyuzivam aj ja.Nejak tak ako Danculka a vela inych Varechacov,ale su aj taky ktori zo zdrav.dovodov.A ci sa doma oplati upiect nejaky produkt?Poviem,ano.Treba si vyratat cenu surovin a elek.energia je niekolko centov.Citala som vela diskusie o tomto probleme a boli aj taki,ktori si zmerali spotrebu.A este upeciem chlieb podla mojej chuti a druhu muky a ostatnych prisad,chlieb ma vacsinou 900g a viac,len je kvader.Cena vychadza od 0,40centov-biely,razny asi 0,60 centov!DP je dobra vec pre tych co nevedia urobit kysnute cesto urobi to za nich DP.Proste DP je dobry vynalez.
renama
Ja si neviem pekárničku vynachváliť. Máme ju už vyše troch rokov a keby sa nám pokazila, bola by to prvá vec, čo by som hneď utekala kúpiť. Skúšala som v nej robiť už všeličo, aj sladké aj slané. Minule tu bola kámoška ja som sa jej spýtala či by si nedala pizzu, tak mi povedala,nech také niečo uvarím, pri čom vypijeme spolu kávu. Ja som nahádzala suroviny do pekárničky a cesto sa miesilo a kyslo, kým sme vypili kávu a potom už len nahádzať suroviny na cesto a šup do rúry. Samozrejme aj ja som už skúšala vymiesiť aj rožky, či bagetky a piecť v rúre...........môžem len odporúčať :) A ozaj niet nato, keď večer nachystám do pokárničky suroviny, nastavím časovač a ráno máme čerstvý chlebík.
@seyo ešte k tej kúpe celozrnných výrobkov....prešla som na vlastné pečenie celozrnného pečiva, pretože keď si prečítaš zloženie pri kupovaných celozrnných výrobkov, je tam len určité percento celozrnnej múky, ale do každej pridávajú aj klasickú múku a keď si ja doma upečiem, tak viem, že je tam len tá múka akú ja tam dám.
A k cene chlebíka.............môj manžel ako ekonóm hneď prerátaval, či sa oplatí piecť alebo kúpiť a je to pravda, že pekárnička nejde celé 3 hodiny naplno, ale pokiaľ si namiešate chlebík z vlastnej múky, tak sa to oplatí, pokiaľ kúpite drahú zmes, tak určite cena chlebíka stúpne
violetacamorova
Páči sa mi tento chlebík, už len kúpiť pekáreň a vyskúšať, keď si ju tu tak mnohí pochvaľujete a tu v Škótsku chlieb nestojí za veľa, kupujem ho u Poliakov majú mnoho druhov aj celozrnné, iba pečivo nie, niekedy by som si dala náš obyčajný biely rohlík. A pekáreň som videla tento týždeň v dobrej cene v Argose tak sa idem pozrieť, či ju ešte majú.
renama
@eraserhead ............tak takýto som ešte u nás v obchodoch nevidela, musím pohľadať. Ďakujem za tip :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia