Pohánková kaša s orechmi a hruškou
Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 28. marca 2017
z hotela Karpatia*** v Humennom, 28. marca 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kaša: Pohánku opláchneme, uvaríme v malom množstve vody, spolu s vanilkovými semienkami z vanilkového struku a 2 lyžicami medu. Po odparení vody pridáme smotanu na šľahanie, mlieko a krátko povaríme.
- 2
Hrušky na mede: Na panvici nasucho opražíme podrvené vlašské orechy, pridáme med a maslo, podlejeme hruškovicou a zapálime. Ihneď pridáme na mesiačiky nakrájané hrušky, aby sa obalili vzniknutým karamelom.
- 3
Kašu nalejeme na tanier a poukladáme do nej teplé hrušky.
Tiež pohánková kaša:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu