Foto: mimka946
Mamku keď prišla z roboty tak ju čakala sladká večera :)
Postup
-
1
Ako prve si pripravíme kvások a to takto : Droždie,50ml vlažného mlieka a 1čl kryš.cukru dame do väčšej šálky a pripravíme kvások. Do misky dáme múku,soľ,olej,rumovú aromu a cukor.Dáme tam urobený kvások a nakoniec 200ml mlieka.
- 2
Vypracujeme cesto a dáme ho vykysnúť na nejaké teplé miesto.Po vykysnutí si cesto vyvaľkáme na hrubku 1-1,5cm a povykrajujeme.Necháme ešte par minúť kysnúť na doske.Ja som vykrajovala pohárom na šampanské a vyšlo mi 23 malých šišiek..
- 3
Zo zvyšneho cesto môžte zapliesť "pletenku" mne vyšla len jedna.Vstrede šišiek urobíme palcom dierku na lekvár.A už môžme piecť,samozreme že šišky musia v oleji tak povediac plavať.Upečieme do zlatista.Po upečenín dáme na papierovu utierku,vtedy niesu šišky mastne.Nakoniec dáme lekvár a poprášime praškovým cuktom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
blíži sa škaredá streda-aj môj sviatok-beda!-aj ja mojich blízkych ponúknem šiškami...a fašiang bude za nami...:-)