Túto polievočku som našla v jednej staršej knihe indických receptov a našej rodine veľmi zachutila. Kurkuma tam robí výbornú pikantnú príchuť a mlieko to Zobraziť celý popisTúto polievočku som našla v jednej staršej knihe indických receptov a našej rodine veľmi zachutila. Kurkuma tam robí výbornú pikantnú príchuť a mlieko to dokonale zahustí. Určite odporúčam každému milovníkovi orientálnych chutí
Suroviny
3 PL |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
1 a 1/2 ČL |
|
|
|
1,4 l podľa potreby |
|
3 ČL |
|
1/4 ČL |
|
500 ml |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
V hrnci rozohrejeme olej. Niekoľko sekúnd smažíme bobkové listy, koriander a kurkumu a potom okamžite pridáme nakrájanú zeleninku. Smažíme ju pár minút. Teraz pridajte vodu, soľ a mleté korenie. Prikryte a mierne varte (občas zamiešame), kým zelenina nezmäkne.
- 2
Kým sa zelenina varí, rozohrejte na strednom plameni maslo. Pridajte múku a opatrne ju za stáleho miešania pražte, kým nezíska zlatistú farbu...cca 1 min. Hlavne, aby neprihorela!!! Pridajte teplé mlieko. Nepretržite zmes miešajte (ja to robím ručným mixérom), kým sa nevytvorí hustá kašička...býva to aj niekoľko minút..kašička musí byť naozaj hustá. Hneď ju vmiešame do polievky a privedieme k varu. Podávame
- 3
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu