Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Tvarohový zákusok s čerstvým ovocím

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 11. apríla 2021
Tvarohový zákusok s čerstvým ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
200 g
100 g
1 ks
Krém:
250 g
250 g
250 ml
5 PL
1 ČL
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Cesto: V miske rozmrvíme múku a cukor so studeným, na malé kocky nakrájaným maslom. Pridáme žĺtok a spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na noc do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno okrúhlej formy s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom (priemer 28 cm). Pečieme 20 minút pri 180 °C. Povrch cesta môžeme pred pečením zaťažiť „perlami na pečenie“ (alebo fazuľou), aby sa nezdvihlo. Keď upečený korpus vychladne, opatrne ho vyberieme z formy a položíme na servírovaciu misu.

  3. 3

    Krém: Tvaroh pretlačíme cez sitko. Mascarpone so smotanou a s cukrom vyšľaháme, primiešame vanilkovú pastu a tvaroh.

  4. 4

    Krém nanesieme na korpus a ozdobíme čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu