Tvarohový zákusok s čerstvým ovocím
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 11. apríla 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 11. apríla 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Cesto: V miske rozmrvíme múku a cukor so studeným, na malé kocky nakrájaným maslom. Pridáme žĺtok a spracujeme cesto, ktoré zabalíme do fólie a odložíme na noc do chladničky.
- 2
Na druhý deň cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno okrúhlej formy s vlnitým okrajom a odnímateľným dnom (priemer 28 cm). Pečieme 20 minút pri 180 °C. Povrch cesta môžeme pred pečením zaťažiť „perlami na pečenie“ (alebo fazuľou), aby sa nezdvihlo. Keď upečený korpus vychladne, opatrne ho vyberieme z formy a položíme na servírovaciu misu.
- 3
Krém: Tvaroh pretlačíme cez sitko. Mascarpone so smotanou a s cukrom vyšľaháme, primiešame vanilkovú pastu a tvaroh.
- 4
Krém nanesieme na korpus a ozdobíme čerstvým ovocím.
Tiež tvarohový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu