Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom fotorecept
Foto: izabella929
Keď varím nedeľnú polievku z kostí akéhokoľvek druhu mäsa a nachádza sa na ňom aj troška mäsa, urobím buď večer, alebo druhý deň z Zobraziť celý popisKeď varím nedeľnú polievku z kostí akéhokoľvek druhu mäsa a nachádza sa na ňom aj troška mäsa, urobím buď večer, alebo druhý deň z neho nový obed, alebo rýchlu večeru..teraz som varila kačaciu polievku z chrbta..bolo na ňom dosť mäsa, tak som ho obrala, pokrájala a mali sme výbornú ľahkú večeru..moja mamka vola takto to mäso,,oberačkové,,lebo sa oberá z kostí..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso som obrala z kostí a pokrájala som ho na malé kocky..pripravila som aj cibuľu, lebo ju súčasne dávam na masť s mäsom..včera večer sme mali už málo chlebíka, tak som upiekla domáce pletenky...boli jemnučké, výborné a posypala som ich slnečnicovými a tekvicovými jadierkami..
-
2
pletenku som prekrojila na polovicu a pozdžne tiež na polovicu..
-
3
na panvicu som dala roztopiť kačaciu masť, pridala som pokrájanú cibuľu..pokrájala som ju na väčšie kusy..
-
4
ihneď som k nej pridala aj pokrájané mäso..to preto, aby sa šťava z cibule postupne počas pečenia dostala aj do mäsa..spolu som všetko opekala...mäso sa potrebuje tiež opiecť, lebo je varené..
-
5
všetko som osolila, okorenila a pridala som horčicu...všetko som dobre premniešavala, aby sa horčica dostala všade..
-
6
potom som rozbila vajíčka, vyšľahala a poliala mäso..
-
7
napokon som posypala strúhaným syrom a ukončila opekanie...pripravené jedlo držím na teplom mieste, pokiaľ si pripravím pečivo vo vajci..môžte použiť aj chlebík..
-
8
rozšľahala som vajíčka, mierne osolila, okorenila..pripravené pletenky som namočila vo vajíčku a vyprážala na druhej panvici z oboch strán..
-
9
rýchlo opiekla z oboch strán..zvyknem urobiť aj tak, že medzi opečené pletenky vložím plátok šunky a syra..vyzerá krajšie..
-
10
hotové jedlo som servírovala tak, že na plochú stranu pletenky uložím pripravené mäso, posypem syrom a ozdobím smotanou..môžete použiť aj tatarskú omáčku..ozdobím a podávam s hojným množstvom čerstvej sezónnej zeleninky...vynikajúce jedlo..pletenka je ako perinka, na ktorej je uložený kopec výborného mäska s vajíčkom a syrom...prajem vám dobrú chuť..)
Diskusia k receptu