Balotínka z kuracieho stehna s konfitovaným zemiakom a mrkvou
Štefan Girga
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 1. decembra 2020
šéfkuchár hotela Lesná v Starej Lesnej, 1. decembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kuracie stehná vykostíme. Z orezaných zvyškov urobíme fáš – mäso zmiešame so špenátom, soľou a s korením. Naplníme vykostené stehná, vložíme vybratú očistenú kosť, zrolujeme okolo nej a zviažeme, osolíme, okoreníme a dáme upiecť.
- 2
Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubé plátky (cca 3–4 cm). Do vnútra zemiakov povykrajujeme dierky s priemerom 1 cm. Z očistenej mrkvy vykrojíme tiež 3–4 cm dlhé a 1 cm hrubé tyčinky a tie vpichneme do zemiakov.
- 3
Do nádoby dáme olej, poriadne ho osolíme, pridáme rozmarín, tymian a zemiaky s mrkvou. Dáme konfitovať pri 90 stupňoch na zhruba 2 hodiny. Zo zvyšnej mrkvy môžeme urobiť pyré.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu