Foto: limetka6
Tip na rýchlu a chutnú večeru. ;)
Postup
-
1
Do hrnca pridáme mlieko so smotanou a za stáleho miešania v nich roztopíme syr... Do zmesi pretlačíme cesnak... Dosolíme podľa chuti... Pridáme 2 štipky čierneho korenia, majoránu a oregana... (Kto má radšej hustejšie omáčky, môže pridať aj múku) Všetko dôkladne premiešame a privedieme do varu... Necháme vychladnúť a zhustnúť a napokon omáčku podávame s cestovinami.
- 2
(komentáre hejtujúce syry v črievku ignorujem, každý nech si varí s ingredienciami aké vyhovujú jemu.. kľudne si tam môžte kydnúť aj nastrúhaný eidam.. každý už hádam sám vie aký syr mu najviac chutí :D)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vieckove cestoviny v bambinovej omacke, dakujem
@mijaita neverim ze je nejaky rozdiel medzi bambinom a apetitom, ten druhy sa nevyraba pomocou taviacich soli? Alebo ma doslova inu chut? Ja som myslela ze su vsetky na jedno kopyto. Bambino je asi na varenie praktickejsie, lebo je redsie a vytlaca sa z crievka :-D
tento mi vozia znami z holandska a je to syr.
www.g.shop-telereceptar.cz/syr-taveny-prirodni-48-21-tuk-z79CZ...
ked uz chce byt naozaj "in talianska" tak by to malo byt
Sorprese con crema di bambino ?
a @josefj si z toho cvrkne
gnocchi con crema di bryndza ( alebo primitivne povedane bryndzove halusky ) sorry
www.senzarecepty.cz/recept/maso/26273-kuracie-stehno-v-petr...
PO prve cesnacik by sa mal oblansirovat,aby uvolnil vonu,ja davam na 2 porcie 4 na drobno oblansirovane cesnaky na 2 pl oleja a 2 pl masla,ked sa zacne menit farba zalejem 3 cups /230 ml/kuracieho vyvaru osolim,okorenim,dam tam spaghetti,alebo siroke rezance ,v jej pripade cestovinu,necham nezakryte uvarit,Pridam 1 c postruhany/nie pomlety/parmesan,ked sa roztopi zalejem 3/4 c smotany premiesam,pridam posekanu petrzlen.Petrzlen este aj na vrch.Mozno jest samostatne alebo s maskom.
Ona to ma uplne suche,len preto,ze stavu nevidiet ta je asi naspodku,bambino nepoji a parmesan ano.Skuste a uvidite,ze je to vynikajuci recept.Bambino mozna uz ak ,tak by som dala do zemiakov,alebo hustych kremovych polievok,kde sa pridava na zahustenie muka.
webslovnik.zoznam.sk/anglicko-slovensky/gnocchi...
@spetkasoli , naucim sa vtedy ked tato stranka bude mat moznost opravit text po sebe, cize nikdy. ( vyhovorka pisem z mobilu kde y a i su vedla seba)
to co som pouzil na tie kvazi halusky su mini gnocchi z Aldi, a sudruhovia v nemecku daako doplietli taliansky recept na gnocchi a tie chutia ako nase zemiakove halusky.
Podľa mňa sa má cesnak ORESTOVAŤ a nie blanšírovať a v každom prípade je potrebné ho nakrájať alebo popučiť,aby vznikol allicín,ktorý mu dáva typickú vôňu (ovoňajte hlávku cesnaku-vôbec nie je cítiť za cesnakom :) ) A restovanie je táto úprava - pre začiatočníkov: cs.wikihow.com/Jak-p%C5%99ipravit-pokrm-restov%C3%A1n%...