Sorprese con Bambino

limetka6 - fotkalimetka6, 22. októbra 2015
Sorprese con Bambino
Foto: limetka6

Tip na rýchlu a chutnú večeru. ;)

Suroviny

200 ml
200 ml
2 strúčiky
200 g
1 ks
 drevený




Postup

  1. 1

    Do hrnca pridáme mlieko so smotanou a za stáleho miešania v nich roztopíme syr... Do zmesi pretlačíme cesnak... Dosolíme podľa chuti... Pridáme 2 štipky čierneho korenia, majoránu a oregana... (Kto má radšej hustejšie omáčky, môže pridať aj múku) Všetko dôkladne premiešame a privedieme do varu... Necháme vychladnúť a zhustnúť a napokon omáčku podávame s cestovinami.

  2. 2

    (komentáre hejtujúce syry v črievku ignorujem, každý nech si varí s ingredienciami aké vyhovujú jemu.. kľudne si tam môžte kydnúť aj nastrúhaný eidam.. každý už hádam sám vie aký syr mu najviac chutí :D)

Diskusia k receptu

limetka6
uz som sa zlakla, ze nikto neokomentuje Bambino hh,,cista pohroma ludstva! :)
1x kuko95
limetka6
hej hej.. teraz idem sama proti sebe, keď som písala, že také komenty ignorujem.. im so sorry
jozka2
Mas tam taliansky nazov takze nemozes zmenit recept ak je tam bambino,tak bambino...
kukackakukala
Limetka6 ahoj, nenechaj sa znechutiť "odborníkmi" na jedlá. Tie ich recepty čo tu dávajú oni nikto nevarí. Tento tvoj recept je jednoduchý a zaujímavý, nový. Oni čo varia sú len 8957x prevzaté recepty a všade píšu, že kuracie prsia sú suché no pritom oni sami ich jedia na kilá :D :D :D Neboj sa len slintajú aj tu na tvojom recepte. Nedaj sa a drž sa.
dormella
Jsi sama proti sobe ne tim komentarem, ale pouzutim bambina. Tavici soli pridane pri jeho vyrobe znemoznuji vstrebavani vapniku - cili jedna z podstatnych pozitivnich latek obsazenych v syru se tim neprojevi a konzumace takovhoto produktu je vlastně konzumaci pouheho tuku....Satci pouzit dve vrchem lzice dobreho strouhaneho tvrdeho syra a mas kvalitni syrovou omacku. Vynech oregano a majoranku, pridej trosku muskatoveho orisku a mas perfektni "crema di formaggio"......
mijaita
Jen z legrace jsme si s kamoskou koupily na Slovensku tenhle univerzalni tavenak, ze ktereho se tu na Varese tolik pochutin vytvari. Uprimne rikam, ze vas i nas je opravdu hodne nechutny! Ani na chleba s maslem ani na jine pecivo neni dobry. Mame obe krajiny tolik dobrych tavenych syru preci, dnes si muzeme vybirat, tak proc ne treba Apetitto.
limetka6
@dormella zvyknem použiť aj nastrúhany eidam, ale nemôžem si pomôcť viac mi chutí v omáčkach taveňák... kľudne som mohla do ingrediencií napísať ediam, aby som si získala sympatie odsudzovačov syrov v črievku, ale varecha je o tom, aby sem každý uverejnil svoj recept, tak ako ho robí on sám. Úplne som čakala takéto reakcie, len ma prekvapuje, že ako to niekoho stále baví rozprávať stále o tom istom dookola.. 1oo ľudí 1oo chutí aj tak si každý bude variť podľa seba.. áno dala som už na rady iných skúsila som použiť "zdravšie" ingrediencie bolo to dobré aj tak, ale naďalej si budem variť podľa seba... dnes už je všetko škodlivé aj vzduch, ktorý dýchame takže si myslím že jedno Bambino hore dole prežijem ;)
jujoska
mam pocit ze teba jednoducho bavi provokovat @limetka , asi len preto si to sem dala, ked hovoris ze si to cakala :-D Lebo recept nic moc, takych je tu na stovky, len so slovenskym nazvom
@mijaita neverim ze je nejaky rozdiel medzi bambinom a apetitom, ten druhy sa nevyraba pomocou taviacich soli? Alebo ma doslova inu chut? Ja som myslela ze su vsetky na jedno kopyto. Bambino je asi na varenie praktickejsie, lebo je redsie a vytlaca sa z crievka :-D
mijaita
@jujoska apetitto je lahodny, jemny taveny syr,smetanovy. Nejde mi o vyrobu,nejsem detailista, ale vysledna chut je nesrovnatelna.
limetka6
@jujoska prekukla si ma ;) bavím sa na tom náramne :D lebo keď som sa tu registrovala, čakala som, že dostanem nejaké cenné rady od skúsenejších kuchárok a hlavne podporu... No veľmi rýchlo som zistila o čom to tu je :D Jediné čoho sa tu dočkám je posmech, urážky a neustále kritizovanie.. Je to smutné lebo zo začiatku sa ma to dosť dotýkalo a mala som sto chutí sem prestať chodiť aj prestať variť.. Ale našťastie sa tu nájde aj pár milých ľudí, ktorí vedia poradiť aj povzbudiť :) to je pravda, že je takýchto receptov plno, ale nikdy nezaškodí si nejaký pripomenúť...
1x zlota1
dormella
Ja osobne jedovate komentare nevidim, je jasne, ze autorka "miluje" taveny syr "Bambino"... Tudiz se omlouvam za "hloupe rady" a chapu ji, zavislost je potvora.....rozhodne lepsi zavislost na Bambinu" nez na nikotinu, alkoholu ci kokainu....
2010
Jediny kdo tu ma jedovaty komentar je autorka ktora chcela uspkojit studensky recept dacym honosnym ala talianskym ...preco?, tak bambino plne skrobu (voda, maslo, syr, sušené MLIEKO, mliečne bielkoviny, taviace soli (E452, E450, E339), stabilizátor €1422, jedlá soľ, aróma, regulátor kyslosti kyselina citrónová,)
ked uz chce byt naozaj "in talianska" tak by to malo byt
Sorprese con crema di bambino ?
a @josefj si z toho cvrkne
kukulienka71
recept síce nie je až tak výnimočný, ale tie cestoviny vidím prvý krát, aj ich názov je zaujímavý. To tu bol dlho kľud? Sa čudujem, že sa obúvate stále kol-dokola do toho istého Bambina:-)) odkedy som na Vareche, kúpila som ho možno 2x a priznávam, že aj u nás bol obľúbený, aj som s ním varila a bolo to chuťovo vynikajúce. Ale taviace soli sa mi teda nepáčia, tak už radšej nie. Darmo tu budete ironizovať, odrádzať mladých od varenia, pridávania receptov, je to slobodná voľba každého, čo použije a čo zje. Tak by už mohlo aj stačiť tých analýz, kto chce, zloženie si prečíta a zariadi sa podľa toho.
2010
@kukulienka71 , ako vzdy mas uplne pravdu , aj ja som robil
gnocchi con crema di bryndza ( alebo primitivne povedane bryndzove halusky ) sorry


afataga
a kde je vlastne ta crema? na tanieri su cestoviny s bodkami a 3 kusky paradajky, crema sa asi schovala :-)
1x ampara
limetka6
@afataga fotka vznikla hneď po tom ako som to dovarila, takže crema ešte nestihla zhustnúť.. hlad zvíťazil.. ta preto sa ešte stihla schovať pod cestoviny ;)
marcel83
Ale su tam len rcp od dvoch userov - admin a pusta :) Asi sa nechce nik iny registrovat, ked je tam uz regnuta ona :D
1x radox1
limetka6
@kukulienka71 tiež som nevedela čo sú to za cestoviny, keď som ich prvý krát kupovala.. nedalo mi tak som pátrala na nete a všetky cesty ma zaviedli k tomuto názvu :P
norbert1
@mijaita , odkedy sa prestalo Bambino vyrábat v Novom Meste nad Váhom a jeho výrobu presunuli do Ciech je to fakt katastrofa a ak si lepšie všimneš obal má ,,podznačku,, Apetito.... a nezdá sa mi, že Apetito je chutnejší tavenák od rovnakého výrobcu ako Bambino...takže tolko len pre poriadok.
norbert1
@2010 , si úplne mimo, gnocchi=halušky? Tak Tebe už úplne vyhráva. A Tvoja mama tiež varí tie primitívne halušky alebo Tebe ked ju prídeš navštívit uvarí gnocchi? Sorry.....ale primitívny si tu akurát tak Ty!!!
mijaita
@norbert1 ja jsem nestudovala kde se vyrabi, nepochybuju, ze co zmeni vyrobce zmeni kde co. Nejen bambino. Ale jestli neni rozdil mezi bambinem a apetitem, pak neni ani rozdil mezi odstredenym mlíkem a smetanou :-) kazdopadne to beru velmi easy! :-)
norbert1
Možno, že si neprehliadla to, že tak ako polský výrobca do....l Opavské piškoty, tak aj český výrobca d....l Bambino...
mijaita
O piskotech vim, je toho plno vsude.Ja je nekupuju, tak nevim. A jiste se s tebou nepru, ze presunutim vyroby k nam, ztratil ten syr na chuti. Tim spis bych ho nejedla, kdyz si muzu vybrat. Pamatuju tyhle burtikove tavenaky. nebyvaly spatne. Jenze dneska to, bohuzel, neni jen o bambinu a o piskotech.... co si budem povidat
norbert1
Presne tak,a najviac sa človek ide pobavit ked vidí na obale ,,tradičná receptúra,,. Kde sú tie časy tradičných receptúr.....
norbert1
No teda a je to tu. Navyrábate tam všelijaké ,,šmejdy,, , vyveziete to na Slovensko a my to tu musíme nejak zlikvidovat! :)))))))) Takže treba nám viac a viac takýchto receptov:::::)))))) Kamoške asi tiež velmi nešmakoval,co?
mijaita
@norbert ale zase musis ocenit, ze jsme vam od 2kusu pomohly!! :-) Kamoska ho jeste ma, trvanlivost do ledna (?) :-) My si ho koupily jen do krumpolove pomazanky, abysme ji mely "echt" podle receptu od devcat ze Solosnice. Na druhou stranu ocenuju, ze v te pomazance NEBYLA vegeta! :-)
norbert1
Castejšie musíte chodit na nákupy, dokonca som ho videl mimo chladničky uskladnený v obchode...samé výhody to má:)
mijaita
Az zas zas za rok, ale slibuju, bambino uz to nebude! :-) Ale takova slanina, joooo, jeste kus mam, ta je uzasna!
nadia56
@Norbert1 , kazdy taveny syr, ktory sa vyrabal v novom meste nad vahom bol katastrofa, bambino nebolo vynimkou
jozka2
Chcem len povedat,ze ten limetkin recept do seba nieco ma.Po mensej uprave je to vyborny recept.Ja to robim a mam to velmi rada.
PO prve cesnacik by sa mal oblansirovat,aby uvolnil vonu,ja davam na 2 porcie 4 na drobno oblansirovane cesnaky na 2 pl oleja a 2 pl masla,ked sa zacne menit farba zalejem 3 cups /230 ml/kuracieho vyvaru osolim,okorenim,dam tam spaghetti,alebo siroke rezance ,v jej pripade cestovinu,necham nezakryte uvarit,Pridam 1 c postruhany/nie pomlety/parmesan,ked sa roztopi zalejem 3/4 c smotany premiesam,pridam posekanu petrzlen.Petrzlen este aj na vrch.Mozno jest samostatne alebo s maskom.
Ona to ma uplne suche,len preto,ze stavu nevidiet ta je asi naspodku,bambino nepoji a parmesan ano.Skuste a uvidite,ze je to vynikajuci recept.Bambino mozna uz ak ,tak by som dala do zemiakov,alebo hustych kremovych polievok,kde sa pridava na zahustenie muka.
jozka2
@jofolit ,netreba kritizvat mladych kucharov,ale urcite mlcky nepozerat na to co sa neda jest.Vsetci sme zacinali a tiez znasali kritiku az sme sa to naucili.Ak sa nam, nieco nepaci tak by sme mali napisat ako to robime my a vznikol by z toho vynikajuci recept.
mata3636
@2010 - aj ked slovnik prelozil gnocchi ako halusky, vies velmi dobre, ze to nie je celkom tak. Aj ked v obidvoch su zemiaky a muka, priprava a potom vysledna chut je ina. Alebo uz fakt vsetko, co sme varili,jedli a poznali ako nase slovenske, je zrazu cudzokrajne?
2010
@mata3636 uplne s tebou suhlasim, ale ( uz som ako @pusta ),
to co som pouzil na tie kvazi halusky su mini gnocchi z Aldi, a sudruhovia v nemecku daako doplietli taliansky recept na gnocchi a tie chutia ako nase zemiakove halusky.
tiginko
gnocchi sú tuším z varených zemiakov a pravé slovenské halušky zo surových. Ale to nemá s týmto receptom veľa spoločného. Mňa mrzí, že názor tu nemôže beztrestne vysloviť nikto bez toho, aby sa nevyrojil dav skostnatelých učiteliek a moralistiek
používateľ nemá avatar
xyz
xyz
@jozka2 zdá sa,že všetci pochopili tvoju kuchársku techniku "blanšírovanie cesnaku",len ja nie :) (23.10. o 18:21).
Podľa mňa sa má cesnak ORESTOVAŤ a nie blanšírovať a v každom prípade je potrebné ho nakrájať alebo popučiť,aby vznikol allicín,ktorý mu dáva typickú vôňu (ovoňajte hlávku cesnaku-vôbec nie je cítiť za cesnakom :) ) A restovanie je táto úprava - pre začiatočníkov:  cs.wikihow.com/Jak-p%C5%99ipravit-pokrm-restov%C3%A1n%...

1x xyz
jozka2
@xyz ,mas uplnu pravdu,nie blansirovat,ale orestovat,nie pokrajany,ale na drobno posekany,ked zacne voniat pridavat ostatne ingred.vdaka,ze sa nasiel clovek co si to vsimol,lebo blansirovanie je nieco ine ako restovanie,ale na dobrej chuti receptu to nic nezmeni.Nerob si z toho nic.Minule som si dala v pomerne popularnej tal.restauracii rottini s touto omackou a cesnak nebol vobec orestovany,iba ho tam kuchar pridal surovy a pravdepodobne polial horuce olejom a uz to zmenilo chut tejto dobrej omacky.Malo to silnu chut po cesnaku a uz to nie je ono.Na buduce mu to vratim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia