Cibuľový prívarok

wevewe - fotkawevewe, 28. apríla 2010

tohto som sa ako dieťa nevedela dojesť

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 ks
 za hrsť




Postup

  1. 1

    Najskor si ocistime cibulu a nakrajame na platky. Uvarime do makka v malom mnozstve vody. Nechame vychladnut a potom cibulu rozmixujeme.

  2. 2

    Z muky a oleja si spravime svetlu zaprazku, rozriedime trochou studenej vody. Pridame mlieko, rozmixovanu cibulu, umyte hrozienka, ochutime solou a cukrom a povarime. Nakoniec zjemnime trochou sladkej smotany.

  3. 3

    Podavame so zemiakovou kasou.

Diskusia k receptu

marlen
takéto som ešte nejedol.vééééééľmi nápadité. mohlo by sa zahustiť zemiakmi, či zemiakovým škrobom, keď sa to podáva s kašou?
wevewe
no s tymi zemiakmi si to neviem dobre predstavit, ale skrob kludne. obcas ho pridam aj ja ked sa mi podari spravit malo zaprazky.
alexdidi
Pravdupovediac neviem si predstavit cibula sladka, teda s cukrom a ešte so zemiakmi?!Ale za ochutnanie to stojí...
hkbarbie
aj ja som to zboznovala ako mala :-) mama to robila niekedy v sobotu na obed, poliala tou omackou masko s kuracej polievky, ktore pokrajane oprazila na cibulke s trochou soli a cierneho korenia. Ona do omacky este davala asi CJ octu a hrozienka vynechala. Mnam, zase by som si dala :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia