Doma sušené mäso
Veľmi nám chutí sušené mäso. Tak sme si ho začali robiť doma. Ak by ste...
Naša veľkonočná plnka s ryžou
Toto jedlo milujeme všetci a tešíme sa naň celý rok. U nás sa čo si pamätám - robila veľkonočná plnka vždy s ryžou....
Kysnuté záviny
Vnučka namlela veľa maku na šúľance a tak som sa rozhodla na tieto sviatky ešte upiecť makovník...
Domáci kváskový mazanec
Mám prečítaných a uložených veľa receptov na mazanec, ale som sa rozhodla vyskúšať prvýkrát tento recept, lebo som mala doma sušený ražný kvások....
Kapustová polievka so scirankou k MDŽ
Tradícia štedrovečernej kapustnice v prvý deň vianočných sviatkov je na Slovensku neodškriepiteľná. Dokonca povýšená nad zákon. Ale prečo by si našinec nemohol na polievke z kyslej kapusty pochutiť aj v priebehu roka....
Skladané zemiaky à la Hujer
Plním želanie „kuchára“ a pridávam sem jeho recept na skladané zemiaky.
Koláče z kysnutého cesta
Nuda, nerozhodnosť a maškrtný jazyk sú vinovaté za tento recept poskladaný zo štyroch...
Stroganov
Pre zachovanie receptu používam v tomto recepte hovädzie mäso. Ak si chcem recept urýchliť, použijem bravčové....
Zemiakové placky so salámou
Mala som v chladničke zvyšných pár koliesok salámy klasik Dulano. Zomlela som ich na mlynčeku a...
Koložvárska kapusta od „piliny“
Pokrájame si cibuľu nadrobno, k tomu niekoľko strúčikov cesnaku a osmahneme na oleji...
Casarecce s prosciuttom a rukolou
Obdobné recepty tu samozrejme sú... Tak pre inšpiráciu dávam aj môj....
Jablkový koláč pre dámsku jazdu - Hen party
Rodinný recept na jablkový koláč mojej presladkej mamky som si nezapísal. O najlepší som požiadal moju kamaLásku Ditku. Odkázala ma na Varechu. Tak vznikol môj kompilát....
Ázijské variácie s ryžovým papierom
Máme radi ázijskú kuchyňu. Preto rada skúšam jedlá z nej aj doma, zvlášť v tejto...
Kartoffelzwuler- bavorské zemiakové opekance so škoricou
Milujem tieto prastaré poklady bavorskej kuchyne. Kartoffelzwuler sú jednoduché, nenáročné na ingrediencie, rýchle a...
Tvarohovo-cibuľové poača (Poğaça)
Tvaroh a cibuľa je pre mňa jedna z najchutnejších kombinácií, ktoré sa používajú ako plnka do böreku, poača, alebo aj do çökelikli :-)...
Krémová polievka z červenej šošovice (Mercimek çorbası)
Veľmi jednoduchá polievka, rýchla a naozaj len z mála surovín....
Huspenina (studenô)
Huspeninová dobrota je pochúťka i liek. Hoci existuje veľké množstvo receptov na huspeninu (napr. s...
Rýchly koláč s jablkami a orechmi
Jednoduchý koláč s jablkami a orechmi, ktorý som našla na YT. Do 30 minút hotový,...
Slané tyčinky z kysnutého cesta bez kysnutia
Slaného nikdy nie je dosť a tu je môj ďalší recept.
Hrnčekové pečené buchty s lekvárom
Dnešné pečené buchty, pochúťka pre veľkých aj malých. Naozaj jednoduchá príprava, vhodné pre deti...
Kuracie prsia s ryžovými rezancami
Po dlhej dobe som vytiahla môj wok, aby som vyskúšala nový recept. Robila som ho...
Karamelové prekvapenie z odpaľovaného cesta
Každý pozná z odpaľovaného cesta veľa dobrôt, jednu ponúkam s karamelovým prekvapením. Výborné pohostenie na...
Nadlistnyk, nalešnik, babka
Očistené zemiaky nastrúhame spolu s cesnakom, pridáme rascu, vajíčko a soľ. Premiešame. Niekedy...
Moravské koláče
Do časti teplého mlieka nadrobíme droždie, pridáme lyžičku hladkej múky, cukru a riadne premiešame...
Tvarohové koláčiky
Tento fajnový recept pochádza z babičkinej kuchárky. Jemné a veľmi chutné.
Hydina v kyslej kapuste na gazdovský spôsob
Ja sa tohto jedla neviem dojesť, tak mi veľmi chutí.
Jemné tvarohové sočni (sočniky)
Mäkké linecké cesto a jemná tvarohová plnka. Tento koláčik pochádza z tradičnej ruskej kuchyne, veľmi bol obľúbený v časoch ZSSR, našli by ste ho všade, v cukrárňach, bufetoch aj školskej jedálni....
Jablkové veľhory
Výborný koláčik nenáročný na prípravu pre tých, ktorí milujú jablká. Vhodný na každú príležitosť, ...
Škvarkové pagáčiky č.2
Študovaním a porovnávaním rôznych receptov na škvarkové pagáče som zistila jedno nepísané pravidlo, a síce, ...
Chilli con carne po mojom
Využila som "pomôcku", ktorú mám kúpenú v Nemecku a končila jej doba trvanlivosti, na prípravu...
Domáca škvarená masť a škvarky
Bravčová masť bola už dávno "rehabilitovaná" a dokonca je vhodnejšia na vyprážanie ako rastlinné oleje. Kvalita...