Jablkový koláč
Jablkový koláč

Šťavnatý jablkový koláč fotorecept

slovakbaker - fotkaslovakbaker, 18. novembra 2022

Tento jednoduchý koláč je plný jabĺk, ktoré mu dodávajú úžasnú jemnosť a šťavnatosť. Nie je náročný na suroviny, je prakticky zo surovín, ktoré Zobraziť celý popisTento jednoduchý koláč je plný jabĺk, ktoré mu dodávajú úžasnú jemnosť a šťavnatosť. Nie je náročný na suroviny, je prakticky zo surovín, ktoré sa vždy nachádzajú doma :) Vyskúšajte ho aj Vy!

25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
z 1/2 citróna
3 ks
180 g
1 bal.
 štipka
100 ml
145 g
150 g
2 ČL
1 ČL
hrsť (plátky)




Postup

  1. 1

    Jablká umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Zmiešame so šťavou z polovice citróna a odložíme.

    Šťavnatý jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Celé vajcia, kryštálový a vanilínový cukor spolu so štipkou soli vyšľaháme do hustej svetlej peny.

    Šťavnatý jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na nižších otáčkach postupne zašľaháme olej a jogurt. Múku zmiešame s práškom do pečiva a sódou a po častiach stierkou zamiešame do cesta.

    Šťavnatý jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na záver do cesta zamiešame na plátky nakrájané jablká.

    Šťavnatý jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme mandľovými plátkami a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút dozlatista. Necháme vychladnúť.

    Šťavnatý jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláč je naozaj šťavnatý a vláčny. Prajem dobrú chuť!

    Šťavnatý jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

zahra
Vcera som ho piekla, je skvely. Som rada za jablkove recepty ine ako peciem, lebo jablcka nemam kde usklanit, tak ich teraz spracovavam v kolacoch a susim krizalky.
bugout
Áno, áno. Koláč je výborný. Chválim len tak bez foto. Fotky mojich koláčov nezvyknú vyzerať dobre. 😂
bugout
Po týždni sme ho piekli opäť. Mali sme domáce strúhané jablká, tak sme ich dali do cesta namiesto krájaných. Rovnako dobre, len v štruktúre necítiť kúsky jabĺk, čo však nevadí...
dvorka
Včera som piekla koláč prvý krát, putoval mamke ktorá si ho nevedela vynachváliť, na staré kolená jej začali chutiť aj sladké jedlá a koláče. Dnes som urobila repete. Do dnešného cesta som dala som oveľa menej cukru, len 100 g brezového cukru a aj menej oleja a o trochu viac jogurtu. Dnešný koláč je oveľa chutnejší ako včerajší. Veľká vďaka za skvelý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia