Šťavnatý jablkový koláč fotorecept
Foto: slovakbaker
Tento jednoduchý koláč je plný jabĺk, ktoré mu dodávajú úžasnú jemnosť a šťavnatosť. Nie je náročný na suroviny, je prakticky zo surovín, ktoré Zobraziť celý popisTento jednoduchý koláč je plný jabĺk, ktoré mu dodávajú úžasnú jemnosť a šťavnatosť. Nie je náročný na suroviny, je prakticky zo surovín, ktoré sa vždy nachádzajú doma :) Vyskúšajte ho aj Vy!
na 180 °C
Postup
-
1
Jablká umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky. Zmiešame so šťavou z polovice citróna a odložíme.
-
2
Celé vajcia, kryštálový a vanilínový cukor spolu so štipkou soli vyšľaháme do hustej svetlej peny.
-
3
Na nižších otáčkach postupne zašľaháme olej a jogurt. Múku zmiešame s práškom do pečiva a sódou a po častiach stierkou zamiešame do cesta.
-
4
Na záver do cesta zamiešame na plátky nakrájané jablká.
-
5
Cesto vylejeme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme mandľovými plátkami a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút dozlatista. Necháme vychladnúť.
-
6
Koláč je naozaj šťavnatý a vláčny. Prajem dobrú chuť!
Foto som nestihla.