Börek z panvice z tenučkého cesta fotorecept
Výborný syrový börek z veľmi tenučkého cesta. Zvnútra mäkučký a zvonka pekne chrumkavý. Podľa tohto receptu ho zvládne hravo každý!!!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/?m=1
porcií
Foto: cesminaz
Postup
-
1
Z múky, soli a vody vypracujeme polomäkké cesto, ktoré vymiesime do bochníka. Cesto rozdelíme na 5 častí a znova vymiesime do bochníčkov. Bochníčky potrieme poriadne olejom a necháme 25 minút postáť.
- 2
Na plnku si nadrobno pokrájame petržlenovú vňať a rozmrvíme kravský syr. Ja používam turecký syr v slanom náleve.
- 3
Po uplynutí času, keď už cesto postálo, ideme robiť náš börek 🙂 Olejový bochníček položíme na hladkú dosku. Následne začneme rukami cesto od stredu smerom von roztláčať. Pomáhame si trochou oleja, aby sa nám ruky na ceste šmýkali a tým aj na tenučko roztláčali cesto👍 Musíme dostať tenučký veľký kruh.
- 4
Následne zložíme 2 protiľahlé strany cesta tak, aby sa prekrývali a aby sme dostali akoby dlhý široký pás. Do stredu dáme trochu syra, posypeme vňaťou, trochu osolíme a položíme naň tenučký plátok masla. Zakryjeme jednou stranou cesta. Teraz znova dáme syr, vňať a osolíme. Napokon prikryjeme aj druhou stranou cesta tak, aby sme dostali štvorec.
- 5
Börek pečieme na troške oleja na panvici. Börek sa pečie na strednom ohni niekoľko minút, za častého otáčania/prevracania. Otáča sa asi 4x, keďže sa tie vnútorné pláty cesta musia tiež prepiecť🙂 Pre lepšiu predstavu celého postupu si môžete pozrieť aj moje video.
- 6
Börek chutí naozaj výborne. Zvnútra je mäkučký ale zvonka je pekne chrumkavý🙂 Kombinácia syra a petržlanovej vňate je výborná. Tento börek môžem len odporučiť!!! Prajem dobrú chuť !
- 7
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Tiež börek:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Podľa tvojho videa to vyzerá jednoduché ako facka, keď to robím doma, tak to také jednoduché nieje :-))
@kucharka jsi odvážná a šikovná. Moje maličkost se jenom kochá. Na toto kouzlo nemám. Nic.
Ked som ho soravila na panvici, dost sa mi pripalil.
Zdravím @ojv 🙂
Ano môžte kludne aj v rúre, tu je recept varecha.pravda.sk/recepty/borek-z-tenuckeho-cesta-videore...
Na panvici treba robiť na strednom plameňi a viackrát otáčať. Pečie sa cca.15 minút celkovo. Treba piecť v hrubšej panvici, najlepšie v teflonovej. Ale najdôležitejšie je to otáčanie, lebo tým sa prepečú /predusia aj tie vnútorné pláty cesta🙂 Verím, že raz znova skúsite a podarí sa vám. Srdečne pozdravujem.