Pečená burgunda fotorecept
Foto: kvakac
Je to údené bravčové stehno z jedného obchodného reťazca.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Takto vyzerá to mäso. Je to údené a tepelne opracované. Ja som ho chcel použiť do marinády, tak som ho išiel upiecť.
-
2
Zo všetkých surovín zmiešame kašu a potrieme ňou mäso. Dáme na pekáč a podlejeme trochou vody. Vložíme do rúry a pečieme na 200 °C pol hodinu. Robil som to preto, lebo som si nebol istý, či je mäso dostatočne tepelne spracované. Napokon takto získa aj lepšiu chuť na ďalšiu konzumáciu.
-
3
Po pol hodine sa na nás usmeje takáto mňamka. Môžeme to už teraz jesť, alebo použijeme na ďalšie spracovanie.
-
4
Po vychladnutí mäso nakrájame po dĺžke na plátky a môžeme ďalej spracovať, alebo so zemiakmi jesť. No poviem vám je to dobré aj samotné bez chleba.
-
5
Takto som si predstavoval výsledné jedlo.
Vďaka za koment. To upečené mäso je ohromné a štuchané zemiaky k tomu eňo - ňuňo. Dali sme si aj tak. No hlavne som to robil do smotanovej marinády. A zvyšku čo ostalo som pridaním vajec, mrkvy, hrášku a zemiakov urobil ešte aj šalát, tak sa zjedlo všetko.
Nič si z toho nerob. Ja som mal rovnaké priznanie pred pár dňami v téme čo dnes varíte...
Vďaka za koment. Je to vyrobené v Čechach a predávajú to obchodné reťazce. Dobré sme si pochutili.
@kimlo mě vlastně navedl na to, že pod tímto názvem výrobek neznám, ale už z prvních foteček na Co dnes vaříte 23. jsem pochopila, že je to uzená vepřová kýta. Mám v zataveném pytlíku na balkoně, jak tam budu "operovat", podívám se na název, ale Burgunda tam napsané není. Takže sám název je i v ČR netradiční. Jeden se pořád učí.
Pre vytvorenie predstavy ako to vyzerá a kúpil som to v Li-li.