Pečené údené mäso
Pečené údené mäso

Pečená burgunda fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 17. decembra 2022
Pečená burgunda (fotorecept)
Foto: kvakac

Je to údené bravčové stehno z jedného obchodného reťazca.

8
porcií
5 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1400 g (burgunda)
3 PL
2 PL
2 PL
2 PL
3 PL
2 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Takto vyzerá to mäso. Je to údené a tepelne opracované. Ja som ho chcel použiť do marinády, tak som ho išiel upiecť.

    Pečená burgunda (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Zo všetkých surovín zmiešame kašu a potrieme ňou mäso. Dáme na pekáč a podlejeme trochou vody. Vložíme do rúry a pečieme na 200 °C pol hodinu. Robil som to preto, lebo som si nebol istý, či je mäso dostatočne tepelne spracované. Napokon takto získa aj lepšiu chuť na ďalšiu konzumáciu.

    Pečená burgunda (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Po pol hodine sa na nás usmeje takáto mňamka. Môžeme to už teraz jesť, alebo použijeme na ďalšie spracovanie.

    Pečená burgunda (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí mäso nakrájame po dĺžke na plátky a môžeme ďalej spracovať, alebo so zemiakmi jesť. No poviem vám je to dobré aj samotné bez chleba.

    Pečená burgunda (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Takto som si predstavoval výsledné jedlo.

    Pečená burgunda (fotorecept)  - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Zajímavý receptík, uzené maso pečené je pro mě výzva. Variabilita takto upraveného maska mě přitahuje. Hezky jsi receptík vymazlil. Jsi šikovný!
1x kvakac
kvakac
@haji (19.12.2022 09:51)

Vďaka za koment. To upečené mäso je ohromné a štuchané zemiaky k tomu eňo - ňuňo. Dali sme si aj tak. No hlavne som to robil do smotanovej marinády. A zvyšku čo ostalo som pridaním vajec, mrkvy, hrášku a zemiakov urobil ešte aj šalát, tak sa zjedlo všetko.


kimlo
Priznám sa že som nevedel čo je to burgunda, ale už viem a moze to byt zaujímavé. 😋
1x kvakac
bugout
@kimlo (19.12.2022 16:15)

Nič si z toho nerob. Ja som mal rovnaké priznanie pred pár dňami v téme čo dnes varíte...
1x kvakac
kvakac
@kimlo (19.12.2022 16:15)

Vďaka za koment. Je to vyrobené v Čechach a predávajú to obchodné reťazce. Dobré sme si pochutili.
haji
@kvakac (20.12.2022 18:45)
@kimlo mě vlastně navedl na to, že pod tímto názvem výrobek neznám, ale už z prvních foteček na Co dnes vaříte 23. jsem pochopila, že je to uzená vepřová kýta. Mám v zataveném pytlíku na balkoně, jak tam budu "operovat", podívám se na název, ale Burgunda tam napsané není. Takže sám název je i v ČR netradiční. Jeden se pořád učí.
1x kvakac
kvakac
@haji (20.12.2022 19:28)

Pre vytvorenie predstavy ako to vyzerá a kúpil som to v Li-li.


1x haji