Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Lahodne mäkké hovädzie predné fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 5. decembra 2022
Lahodne mäkké hovädzie predné (fotorecept)
Foto: frezia68

Hovädzie predné, či krk nie sú u mňa veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing hrajú prím. Ale občas zablúdim na YT a tam som Zobraziť celý popisHovädzie predné, či krk nie sú u mňa veľmi obľúbené, lebo kližka, či móčing hrajú prím. Ale občas zablúdim na YT a tam som našla aj tento. Či som si všetko zapamätala, neviem. Ale napíšem, ako som varila ja.

4
porcie
20 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
5 g
2 ks
2 strúčiky
1-2 ks
200 ml
2 PL (alebo olej)
200 ml (alebo voda)
1 ČL
1 PL
3 ks
1 ČL (na zahustenie)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si:

    Lahodne mäkké hovädzie predné (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso umyjem, osuším v utierke a nakrájam na kocky.

    Lahodne mäkké hovädzie predné (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca so silnejším dnom dám vyškvariť slaninu a škvarky vyberiem. Pridám 2 PL oleja a do výpeku dám mäso. Mäso sa má opiecť a nie dusiť. Ak máte malé dno, opekajte na dvakrát. Opečené mäso vyberiem na tanier, pridám lyžičku masla, nakrájanú mrkvu, cibuľu, cesnak, chvíľu restujem, pridám opečené mäso, lyžičku pretlaku, tymian, rozmarín, bobkové listy a soľ podľa chuti. Kto má čerstvé bylinky, tak lepší je zväzok tymianu a rozmarínu. Chvíľu všetko restujem a pridám trocha múky na zahustenie omáčky a podlejem vínom. U mňa alkohol absentuje, dnes aj vývar, tak som podliala vodou.

    Lahodne mäkké hovädzie predné (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyškvarenú slaninu môžeme pridať, ja nemám rada, radšej ju zjem s chlebom. A nechám pomaly bublať 2-3 hodiny, kontrolujem či treba podliať, občas premiešam, až je mäso lahodne mäkké. Mala som menšie kocky a za 2,5 hodiny bolo mäkučké a tá omáčka veľmi chutná. Zväčša si dávam striedme porcie (skoro detské), dnes som ten úvodný tanier pomaly vychutnávala...skvelé jedlo. A pretože mám málo obrázkov, pridávam fotku z Lačnovského kaňona, kde sme boli na výlete. Krásny deň všetkým a dobrú chuť tomu, kto vyskúša :-).

    Lahodne mäkké hovädzie predné (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mijaita
No jo, jenze nez stihnu neco uvarit, maso sním !! :-) Uz mam objednanou klizku a co z ni bude? Napred a hlavne polivka!! V ni maso. A to je muj konec! Dalsi s nejakou zeleninou, ale masoneochucene. Jen osolene a ovonene maslem. Tvoje jidlo bych si musela nekde dat. A dala bych, to jo! Vareni je moc dlouhe, psychika by dostala zabrat, kdybych tu dobu pripravy musela vydrzet :-)
frezia68
@mijaita (6.12.2022 12:16) Tiež už nerada varím,ale to bublalo na peci,len občas pomiešať,skontrolovať...varí sa samo :-). A kližka je najlepšia,máš pravdu.

1x haji
mijaita
Urcite budu delat v PH. Vic jeste nevim :-) Kližka se teprve staří ..... dockat se nemuzu!!
sracz
Vysoko pozitívne hodnotím technologický postup realizácie Tvojho receptu, Ditka @Frezia68 milá a šikovná. Podobne ako všetkým mojim rovesníkom, už ja mne dávnejšie "rašia 3. zuby" a tak jemnosť mäska je na "prvom schode" pozornosti. O vzťahu a chúťkach k "lábsáru, môčingu, či kližke" odjakživa preukazujem pozornosť a náležitú úctu pravého gurmána "feinschmekra"! Obdivujem Tvoje recepty už druhé desaťročie a rád i úspešne ich, ako aj tento, kopírujem v mojej kuchyni.
frezia68
@sracz (8.12.2022 19:34) Ďakujem,Ferko,ale veď Ty máš omnoho lepšie recepty a ja už len sem-tam nejaký pridám.Teraz majú uspech len koláčiky,lebo Vianoce pred dverami a ja nepečiem,len obdivujem tú pridávanú krásu šikovných rúk.

2x haji a sracz
haji
Moc pěkný receptík, skvělé suroviny, krásná práce! Někdy je hovězí masko hotové rychleji, hlavně když je z mladého kusu. PH by se ti oplatil, základní model zase tak velký není. Nabízí se i tlakáč, ale není to ono. Tuším nás ekonomika přitlačí ke zdi.
Velmi dobre varíš, jsi šikulka! Mně by u tebe chutnalo, jejda!
janger
Casto robievam dusene hovadzie. Mame radi. Vzdy robim vo vacsom mnozstve a potom ide v krabickach do mraznicky.
Na slabuckom ohni, dlho sa dusi, uplne do makkucka....
Pekny recept, @frezia68.
frezia68
Ďakujem za milé komentáre @ Haji,@ Janger,@ Kukulienka71. Máme podobné chute.