Jablkový snehový zákusok 2 fotorecept
My máme dnes sneh vonku aj dnuka - na fajnovom koláči. Na koláči je oveľa chutnejší. Vyskúšajte upiecť, pochutnáte si.
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g zmäknuté |
|
| 100 g |
|
| 6 ks (veľkosť L) |
|
| 200 ml |
|
| štipka |
|
| 2 PL nastrúhaná |
|
| 1 PL |
|
| 300 g |
|
| 1 bal. |
|
| Jablková zmes: | |
| 7 ks veľké |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL mleté |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL domáci |
|
| 3 PL |
|
| Snehová vrstva: | |
| 6 ks ks (veľkosť L) |
|
| štipka |
|
| 1 PL |
|
| 150 g |
|
Postup
-
1
Použila som vyšší otvárací plech na pečenie (so sponou) veľkosti 6,5 x 24 x 34 cm.
- 2
Očistené jablká nastrúham a väčšinu šťavy vytlačím preč, lebo tieto naše jablká sú veľmi šťavnaté. Ochutím ich mletými orechami, hrozienkami, škoricovým cukrom, jablkovým lekvárom a vanilkovým pudingom v prášku. Vymiešam poriadne a nechám bokom. Jablkovú zmes si každý môže pripraviť aj podľa vlastnej chuti.
- 3
Cesto: Vyšľahám zmäknuté maslo s práškovým cukrom a postupne pridávam po jednom žĺtku a šľahám. Následne primiešam na malých otáčkach naraz kyslú smotanu, vanilkový cukor, citrónovú kôru. Potom po častiach prisypem múku zmiešanú so štipkou soli a kypriacim práškom. Vymiešané husté cesto rozotriem na plech. Dno plechu som pokryla papierom na pečenie a na boky som použila sprej na pečenie.
- 4
Na rozotreté cesto rozložím pripravenú jablkovú zmes – nezatláčam, nehladím povrch.
- 5
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20 minút. Cesto skontrolujem špajľou a vyberám von z rúry.
- 6
Na vrch rozotriem bielkový sneh, ktorý som pripravila vyšľahaním bielok, štipky soli, citrónovej šťavy a kryštálového cukru.
- 7
Koláč vrátim do rúry, stiahnem teplotu na 150-160 stupňov a zapečiem sneh.
- 8
Upečený koláč nechávam trochu vychladnúť a nakrájam.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu