Gerlach rezy fotorecept
Foto: olinecka
Zákusok vhodný na blížiace sa sviatky. Určite sa poteší celá rodina.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
600 g |
|
250 g (alebo Hera, Palmarin) |
|
60 g |
|
100 ml vlažné |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
1,5 ČL |
|
Náplň: | |
200-250 g mleté |
|
(na potretie korpusu) |
|
(na posypanie) |
|
Poleva: | |
250 g |
|
podľa potreby (alebo Cera ) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru vsypeme sušené droždie a nechame nakysnúť kvások. Múku preosejeme, na strúhadle k nej nastrúhame studené maslo, pridáme cukor, soľ, vajíčka, kvások a vymiesime hladké cesto. Cesto pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme na chvíľu kysnúť.
-
3
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Pripravíme si mleté orechy, práškový cukor a ríbezľový lekvár na náplň.
-
4
Cesto rozdelíme na tri časti. Každú časť rozvaľkáme, prenesieme pomocou valčeka na vymastený plech.
-
5
Plát potrieme lekvárom, posypeme mletými vlašskými orechami...
-
6
... a taktiež práškovým cukrom. Položíme druhé cesto, zopakujeme náplň a položíme tretie cesto.
-
7
Cesto zľahka pritlačíme, popicháme vidličkou, aby sa nenadúvalo.
-
8
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 - 35 minút do zlatista.
-
9
Nakoniec vychladnutý koláč po celom povrchu polejeme čokoládovou polevou a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním upravíme boky a pokrájame na rezy. Dobrú chuť.
Žerbó?
gerlach či žerbo rezy
chutné veľmi
upečiem..ver mi..
:-)
Sú veľmi chutné a aj pomerne dlho môžu postáť.