Zasnežené jablkovo-tvarohové rezy fotorecept
Foto: helena10
Kto má rád jablká a tvaroh, určite si pochutná.
Suroviny
Cesto: | |
1 PL |
|
2 PL (Sabi alebo mlieko) |
|
125 g |
|
75 g |
|
štipka |
|
2 ks (veľkosť L) |
|
200 g |
|
1/2 bal. |
|
1 dl (Sabi) |
|
Jablkovo-tvarohová náplň: | |
200 g (Sabi) |
|
400 g (4 väčšie) |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1/2 bal. |
|
1/2 bal. |
|
1 PL (alebo škrob) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Do vyšľahanej Hery s cukrom zašľahám po jednom celé vajcia. Pridám polohrubú múku zmiešanú s kypriacim práškom, štipku soli, kyslú smotanu a prešľahám na najnižšej rýchlosti. Cesto je hotové.
- 2
Dno plechu 24 x 24 cm som vystlala papierom na pečenie a boky plechu vystriekam sprejom na pečenie. Viac ako polovicu hustejšieho cesta rozotriem na plech.
- 3
Do druhej nádoby dávam trošku roztlačený tvaroh, cukry, nastrúham jablká bez šupky, citrónovú šťavu, cviklový prášok a všetko riadne premiešam. Jablkovo-tvarohovú zmes rozložím a vyrovnám na svetlé cesto v plechu.
- 4
Do zostávajúceho cesta primiešam kakao a kefír a toto hnedé cesto uhladene natriem na jablkovo-tvarohovú zmes.
- 5
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 30 minút. Riaďte sa svojou rúrou. Kontrola špajľou.
- 6
Vychladnutý koláč nakrájam na rezy a „zasnežím“ práškovým cukrom.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a rýchle pečenie.