Slané pečivo
Slané pečivo

Kolieska s údenou chuťou - slané trvanlivé pečivko fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 3. decembra 2022
Kolieska s údenou chuťou - slané trvanlivé pečivko (fotorecept)
Foto: cesminaz

Úžasné slané pečivko, ktoré nie len pekne vyzerá ale aj skvelo chutí. Svoju úžasnú chuť a peknú farbu dostane od údenej papriky. Odporúčam Zobraziť celý popisÚžasné slané pečivko, ktoré nie len pekne vyzerá ale aj skvelo chutí. Svoju úžasnú chuť a peknú farbu dostane od údenej papriky. Odporúčam toto trvanlivé pečivo každému, kto má rád údenú chuť.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

64ks
porcií
20 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
250 g
1 dl
2 ks
2 PL
1 PL
1 PL
1 PL (20 %-ný)
15 g
1 PL
Na potretie:
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme všetky suroviny čo budeme potrebovať. Ja kupujem 20 %-ný ocot z ktorého som dala za 1 PL, ale ak máte 8 alebo 10 %-ný, tak jednoducho dajte 2 PL octu.

    Kolieska s údenou chuťou - slané trvanlivé pečivko (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    V jednej miske premiešame múku, cukor, soľ, prášok do pečiva, údenú a aj riadnu mletú papriku. Teraz pridáme zmäknuté maslo, olej, vajíčka a ocot. Z tohto máme po vypracovaní dostať polomäkké cesto. Ak sa vám to celé ešte riadne nespája, tak pridajte pár kvapiek mlieka. Niekedy treba mlieko a niekedy nie, záleží na múke a aj na veľkosti vajec

    Kolieska s údenou chuťou - slané trvanlivé pečivko (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Z cesta odštipkávame také veľké kúsky, aby sme z nich vedeli ušúľať guľku veľkosti takej maličkej mandarínky. Čiže väčšie než orech.

    Kolieska s údenou chuťou - slané trvanlivé pečivko (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Guľku vyšúľame na pásik dlhý cca 18-20 cm a hrúbky prsta. Pásik prekrojíme, oba konce namočíme do vody a spojíme / stlačíme tak, aby sme dostali pekný kruh.

    Kolieska s údenou chuťou - slané trvanlivé pečivko (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Kruhy ukladáme ihneď na plech s papierom na pečenie. Natrieme ich žĺtkom a posypeme podľa chuti semienkami. Ja som dala černušku / Çörekotu. Pečivo pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 15-20 minút. Treba si to sledovať, lebo čas závisí aj od vašej rúry.

    Kolieska s údenou chuťou - slané trvanlivé pečivko (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    A tu je už krásne pečivko. Piekla som ho 20 minút. Po 15 minútach treba pozrieť do rúry a skontrolovať farbu. Keďže tieto kolieska sú takčitak červené, je trochu ťažko rozoznať, či sú už riadne upečené. Zvyknem pozerať väčšinou ten natretý žĺtok. Ak sa už trochu sfarbil a leskne sa, tak pečivko vyberiem. Určite ho nepečte dlhšie než 20 minút inak bude mať pripečenú chuť.

    Kolieska s údenou chuťou - slané trvanlivé pečivko (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Hneď po upečení nemá toto pečivo ešte tú svoju pravú chuť. Tú dostane až o pár dní. Ak pečivo ochutnáte po upečení a po niekoľkých dňoch, tak budete poznať rozdiel. Cesto je ľahučké a krehké. Chutí naozaj výborne!

    Kolieska s údenou chuťou - slané trvanlivé pečivko (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Ja toto pečivko skladujem v uzavretej papierovej krabici. Vydrží naozaj dlho, niekolko týždňov. Z tejto dávky mi vyšlo 32 guliek, z ktorej vlastne boli po 2 kolieska. Čiže mi vyšlo 64 krúžkov s priemerom 5 cm a hrúbky 1,5-2 cm.

    Kolieska s údenou chuťou - slané trvanlivé pečivko (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YouTube

Diskusia k receptu

cesminaz
Dakujem vám pekne za nahliadnutie, teší ma že sa recept páči😊
garanco
Veľmi sa mi páčia tieto kolieska , určite upečiem podľa teba, mám rada chuť čiernej rasce, ďakujem za recept 😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia