Kolieska s údenou chuťou - slané trvanlivé pečivko fotorecept
Foto: cesminaz
Úžasné slané pečivko, ktoré nie len pekne vyzerá ale aj skvelo chutí. Svoju úžasnú chuť a peknú farbu
dostane od údenej papriky. Odporúčam Zobraziť celý popisÚžasné slané pečivko, ktoré nie len pekne vyzerá ale aj skvelo chutí. Svoju úžasnú chuť a peknú farbu
dostane od údenej papriky. Odporúčam toto trvanlivé pečivo každému, kto má rád údenú chuť.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv si pripravíme všetky suroviny čo budeme potrebovať. Ja kupujem 20 %-ný ocot z ktorého som dala za 1 PL, ale ak máte 8 alebo 10 %-ný, tak jednoducho dajte 2 PL octu.
-
2
V jednej miske premiešame múku, cukor, soľ, prášok do pečiva, údenú a aj riadnu mletú papriku. Teraz pridáme zmäknuté maslo, olej, vajíčka a ocot. Z tohto máme po vypracovaní dostať polomäkké cesto. Ak sa vám to celé ešte riadne nespája, tak pridajte pár kvapiek mlieka. Niekedy treba mlieko a niekedy nie, záleží na múke a aj na veľkosti vajec
-
3
Z cesta odštipkávame také veľké kúsky, aby sme z nich vedeli ušúľať guľku veľkosti takej maličkej mandarínky. Čiže väčšie než orech.
-
4
Guľku vyšúľame na pásik dlhý cca 18-20 cm a hrúbky prsta. Pásik prekrojíme, oba konce namočíme do vody a spojíme / stlačíme tak, aby sme dostali pekný kruh.
-
5
Kruhy ukladáme ihneď na plech s papierom na pečenie. Natrieme ich žĺtkom a posypeme podľa chuti semienkami. Ja som dala černušku / Çörekotu. Pečivo pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 15-20 minút. Treba si to sledovať, lebo čas závisí aj od vašej rúry.
-
6
A tu je už krásne pečivko. Piekla som ho 20 minút. Po 15 minútach treba pozrieť do rúry a skontrolovať farbu. Keďže tieto kolieska sú takčitak červené, je trochu ťažko rozoznať, či sú už riadne upečené. Zvyknem pozerať väčšinou ten natretý žĺtok. Ak sa už trochu sfarbil a leskne sa, tak pečivko vyberiem. Určite ho nepečte dlhšie než 20 minút inak bude mať pripečenú chuť.
-
7
Hneď po upečení nemá toto pečivo ešte tú svoju pravú chuť. Tú dostane až o pár dní. Ak pečivo ochutnáte po upečení a po niekoľkých dňoch, tak budete poznať rozdiel. Cesto je ľahučké a krehké. Chutí naozaj výborne!
-
8
Ja toto pečivko skladujem v uzavretej papierovej krabici. Vydrží naozaj dlho, niekolko týždňov. Z tejto dávky mi vyšlo 32 guliek, z ktorej vlastne boli po 2 kolieska. Čiže mi vyšlo 64 krúžkov s priemerom 5 cm a hrúbky 1,5-2 cm.
-
9
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na YouTube
Milá @garanco verím, že nebudeš sklamaná🙂