Šošovicová polievka bez smotany fotorecept
Foto: eeevelin
Urobila som našu tradičnú šošovicovú polievku bez smotany. Mliečne výrobky pridané do jedla znižujú obsah železa obsiahnutý v šošovici. Častejšie Zobraziť celý popisUrobila som našu tradičnú šošovicovú polievku bez smotany. Mliečne výrobky pridané do jedla znižujú obsah železa obsiahnutý v šošovici. Častejšie robím polievky, kde nie sú mliečne výrobky z dôvodu, že som anemická. Dúfam, že Vám bude chutiť. Dobrú chuť!
porcií
príprava
Postup
-
1
Opražíme nakrájanú cibuľu na masle až neskôr pridáme cesnak, kvôli tomu aby nezhorkol, nemal by sa dlho pražiť.
- 2
Do hrnca s opraženou cibuľou a cesnakom pridáme umytú šošovicu a zalejeme 2 - 2,5 l vody, pridáme bobkový list, čierne korenie, rascu. Necháme variť až do zmäknutia šošovice (vegetu pridávame až na konci, ak by sme dali na začiatku varenia, šošovica by sa musela dlhšie variť).
- 3
Následne pridáme pokrájanú očistenú mrkvu, petržlen, zemiaky a dochutíme vegetou.
- 4
Po uvarení som urobila zápražku z hladkej múky a masla, dochutila 2 lyžicami octu, pridala opečený párok a povarila 15 minút.
- 2
Diskusia k receptu