Mäkké jablkové pečivo fotorecept
Foto: helena10
Bez droždia, bez kysnutia, výborné ku káve. Recept mi poslala kamarátka, ktorá sa inšpirovala na internete. Ja som si ho trošku prispôsobila našej Zobraziť celý popisBez droždia, bez kysnutia, výborné ku káve. Recept mi poslala kamarátka, ktorá sa inšpirovala na internete. Ja som si ho trošku prispôsobila našej chuti. Pečenie je jednoduché.
Suroviny
2 ks (veľkosť L) |
|
100 g |
|
1/2 KL |
|
100 g zmäknuté |
|
350 g (alebo hladká) |
|
16 g |
|
2 ks väčšie |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Vyšľahám celé vajcia s cukrami, prišľahám na malých otáčkach zmäknuté maslo a pridávam po častiach múku zmiešanú s práškom do pečiva, miešam lyžicou. Husté cesto nechám stáť bokom.
- 2
Jablká očistím, ošupem a nakrájam na kocky. Polejem ich citrónovou šťavou a premiešam. Potom ich vysypem do cesta a riadne s cestom premiešam – ide to trošku ťažšie.
- 3
Cesto premiešané s jablkami ukladám lyžicou – robím kôpky – na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Vyjde cca 20 - 24 ks.
- 4
Upečiem vo vyhriatej rúre na 170-175 stupňov za 30 minút.
- 5
Trochu vychladnuté posypem zmesou škoricového a práškového cukru.
Tiež pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pečiem koláče na menších plechoch, preto pečiem častejšie a z jabĺk... z toho, čo je doma.
Pekný sviatočný deň prajem.🌞