Opečená tekvica so pstruhom fotorecept
Foto: kvakac
Momentálny nápad, ako urobiť rýchlo obed.
Zdroj: Vlastný nápad .
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na toto jedlo som zvolil titánový hrniec (alebo liatinový) a robil som to na sporáku a na liatinovej platní. Tým som to urobil za 15 minút. Tekvicu očistíme od šupky.
-
2
Pokrájame asi na trojcentimetrové kocky.
-
3
Do hrnca dáme olej a kocku masla. Pridáme tekvicu okoreníme, osolíme a posypeme rascou aj cesnakom. Na silnom ohni ( veľkom horáku) opekáme pod pokrievkou za častého miešania. Za 10 minút je voda vyparená a tekvica opečená do červena. Tekvicu naložíme na taniere.
-
4
A v tom istom hrnci opečieme vo výpeku okorenené filety pstruha z každej strany po 2,5 minúty. Keď sú tenké, to stačí.
-
5
Naložíme na tanier, pridáme kopček kyslej smotany a máme vyhraté.
Vďaka za koment. To mi jedná známa zabezpečila za výhodnú cenu, tak bol dnes rybací deň.