Gemerské guľky
Prinášam Vám ďalší recept z čias minulých. Pochádza z oblasti Gemera. Môžem zaručiť že je...
Višňovo-makový závin
Jemný, nadýchaný, šťavnatý závin. Jeden z receptov zo zošita mojej starej mamy z roku...
Portugalská chlebová kaša s krevetami - açorda de camarão
Tradičné jedlo obyvateľov provincie Alentejo. Pôvodne sa varila zo zvyškov starého bieleho chleba a vývaru...
Banička
Medzi tradičné bulharské pokrmy patrí okrem iného aj banička (ovčím syrom plnený koláč z lístkového cesta)
Lienkovské cupcakes
Vopred sa chcem ospravedlniť, že fotky sú nekvalitné a strašne skresľujú farby. Robila som to...
Grissini s cesnakom a bazalkou
Vznik talianskych tyčiniek Grissini sa datuje do 17. storočia v Turíne. Sú obľúbené v celom Taliansku,...
Plnená paprika
Trosku som sa prehrabavala v mojej kniznici... Na knihu, z ktorej pochadza tento recept, som...
Grécky šalát na pikantný spôsob
Dnes som spravila Grécky šalát, ale na pikantný spôsob. Podávala som ho s bagetkou zo...
Poľníčkové pyré a šunkové jabĺčka
Tento recept ma uputal hlavne nezvycajnou pripravou jablk. Pyre s pridanim roznych druhov zeleniny robievam castejsie....
Biely koláč à la Anďa Marja z Visokoho
Vysoká nad Uhom, obec na najvýchodnejšom východe Slovenska. Tam „sídli“ rodina Kerekešovcov a medzi nimi...
Hot Dog na taliansky spôsob
Hot Dog nemusí byť len to, čo kúpite v stánku na stanici, dá sa to...
Vepřová plec na zelenině
Primárně jsem vlastně pouze potřeboval pořídit fotku nastrouhané kořenové zeleniny, ale když už bylo vyfoceno, ...
Hubový perkelt s nokerlami a diviačia fašírka
Po včerajšej prechádzke lesom som si doniesla malý košíček húb. Hneď bolo rozhodnuté, bude perkelt, ale môj...
Mrkvové koláčky
Chtěl jsem takhle jednou ochutnat chuť něčeho z mrkvového těsta. No co, receptů je na...
Kypriaki Horiatiki - pestrý zeleninový šalát z Cypru
Horiatiki je pestrý zeleninový šalát z Cypru, ktorý sa líši od gréckeho Horiatiki tým, že...
Zemiakové knedlíky s krémovou omáčkou a kuriatkami
Včera som v obchode zazrela čerstvé kuriatka, to bolo radosti... ! :) Úlovok som si doniesla...
Jahodové parené buchty s jahodovou omáčkou
Pre mňa jedlo so spomienkami na leto a letné prázdniny na dedine, keď sme buchty uchýtali...
Darasterc alias krupicový šterc
Toto jedlo som sa naučila od svokry. Ide o jedlo starých materí, varené ešte za...
Pomaly pečené diviačie stehno z Cseszneku
Csesznek /čítaj česnek/ je obec v Madarsku vo Vesprémskej župe, v jej okolitých lesoch sa veľa...
Hovädzie s hríbami zapečené pod plátkami zemiakov
Mam rada taketo jedla. Vsetko sa pomaly pecie v jednom hrnci a ja mam zatial cas...
Mišošky
Jediné pečivo, které si můj muž kupuje, jsou poměrně hodně drahé tmavší špičky v Kauflandu....
Zapekané frikadelky v rajčinovej omáčke
Recept opäť z rakúskej kuchárky, ale myslím, že aj my máme takúto dobrotu, len...
Špenátové lasagne
Tohtoročná úroda špenátu bola mimoriadne vydarená, tak to treba využiť...
Ovocná torta s bublinkami
V tomto recepte predstavím zaujímavé zdobenie torty. Dá sa použiť na rôzne torty, podľa chuti,...
Arabský šalát
Na českom webe Arabská kuchyně - Vynikající jídla cizích kuchyní som našla tento recept, ktorý sa...
Zbojnícke vrkoče
Z bravčovej panenky som dnes urobila na obed zbojnícke vrkoče s novými zemiakmi z mojej záhrady... vrkoče...
Fougasse - francúzsky chlieb v tvare listu z Provensálska
Francúzsko je preslávené svojim chlebom rôzneho druhu. Vybrala som recept na Fougasse, ktorý pochádza z Provensálska....
Cestoviny s pistáciovým pestom
Tento recept je na Sicílii zvyčajne súčasťou reštauračného menu, ale myslím, že z kvality tejto...
Španielske Albondigas z Andalúzie - mäsové guľôčky v paradajkovej omáčke
Albondigas sú veľmi obľúbené nielen v Andalúzii, ale v celom Španielsku, robia sa takmer od...
Zemiakové placky s kyslou kapustou
odporúčam začať s prípravou aspoň 20 minút pred tým ako na Vás príde hlad - inak je...