Teľací rezeň v hráškovom cestíčku fotorecept

Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 27. februára 2014
Teľací rezeň v hráškovom cestíčku (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
200 ml
100 g
500 ml




Postup

  1. 1



    Teľacie rezne rozklepeme, osolíme, okoreníme a necháme odstáť. Medzičasom v miske zmiešame hladkú múku, mlieko a hrášok do hustejšieho cestíčka. Hrášok môžeme rukami jemne popučiť.

  2. 2



    Rezne obalíme najskôr v hladkej múke (aby cestíčko lepšie držalo) a následne v cestíčku.

  3. 3



    Vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame dozlatista. Ako vhodnú prílohu odporúčame zemiaky v akejkoľvek úprave.

  4. 4

    Vareškov tip: Pri vyprážaní suroviny vkladáme do horúceho oleja, aby sa daná surovina nenapila oleja alebo aby sa olej nedostal pod cestíčko a tým by cestíčko z mäsa zliezlo.

Diskusia k receptu

borko
Skúsim to urobiť, môže to byť dobré. Potom na píšem svoj názor.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia