Teľací rezeň v hráškovom cestíčku fotorecept
Ján Duda
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 27. februára 2014
šéfkuchár reštaurácie Leberfinger v Bratislave, 27. februára 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Teľacie rezne rozklepeme, osolíme, okoreníme a necháme odstáť. Medzičasom v miske zmiešame hladkú múku, mlieko a hrášok do hustejšieho cestíčka. Hrášok môžeme rukami jemne popučiť.- 2
Rezne obalíme najskôr v hladkej múke (aby cestíčko lepšie držalo) a následne v cestíčku.- 3
Vkladáme do rozpáleného oleja a vyprážame dozlatista. Ako vhodnú prílohu odporúčame zemiaky v akejkoľvek úprave.- 4
Vareškov tip: Pri vyprážaní suroviny vkladáme do horúceho oleja, aby sa daná surovina nenapila oleja alebo aby sa olej nedostal pod cestíčko a tým by cestíčko z mäsa zliezlo.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu