Celozrnné rýchle šúľance z pečenej múky a tvarohu fotorecept

sev111 - fotkasev111, 18. februára 2014
Celozrnné rýchle šúľance z pečenej múky a tvarohu (fotorecept)
Foto: sev111

dnešný rýchli obed kde som skĺbila viac vecí.....

2-3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
180 g
1 ks
štipka
Na poliatie:
 alebo olej kokosový




Postup

  1. 1

    http://varecha.pravda.sk/recepty/pecena-muka/36901-recept.html múku som robila podľa tejto pani na VARECHE suroviny na cesto spojíme spolu na pevné cesto s ktorým sa veľmi dobre pracuje a nelepí sa ako zemiakové, hneď ako začneme pracovať na ceste dáme zvariť vodu aby sme zbytočne nestrácali čas

    Celozrnné rýchle šúľance z pečenej múky a tvarohu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vznikne nám takéto krásne cesto

    Celozrnné rýchle šúľance z pečenej múky a tvarohu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    urobím šúľky a nakrájame s ktorých následne šúľame šúľančeky, varím v o solenej vode, po vyplávaní na vrch ešte nejaké 2-3 minútky závisí od veľkosti šúľančekov

    Celozrnné rýchle šúľance z pečenej múky a tvarohu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ja meliem mak v retro elektrickom mlynčeku tak že nasypem mak a hnedý cukor a to mixnem spolu

    Celozrnné rýchle šúľance z pečenej múky a tvarohu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po uvarení polejeme maslom/či kokosovým olejom/ a posypeme masou mak+hned.cukor želám dobrú chuť, ešte lepšie sú z bielym makom len málo kde ho dostať

    Celozrnné rýchle šúľance z pečenej múky a tvarohu (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

tiginko
tak toto hej, páčia sa mi tieto netradičné šúľanky, super recept
elixir
Vyzerajú moc dobre... u nás mak nejeme, ale aj s opraženou strúhankou či pomletými orechami by to malo byť ok. :)
efilika
Vyzera to perfis, ale jedna vec mi unika, kde ten tvaroh?
sev111
@elixir áno môžete aj orechy či strúhanku alebo u nás doma robím aj upraženým grízom, porcia bola nachystaná pre dcérku :-) preto ten mačací motív má celú súpravu mačiek :-)
@efilika , ten tvaroh, múka vajce soľ je cesto ktoré vypracujeme,
@tiginko :-) ďakujem odpovedali ste za mňa
eviana
Tak toto sa aj mne veľmi páči, krásne upravená klasika, posunula si ju do vyššieho levelu, veľmi chválim :) 5*
radost
cítiš rozdiel v chuti-múka pečená..??oplatí sa ju piecť..??
sev111
@eviana ďakujem určite treba vyskúšať :-)
@radost mne to pripomína takú ako orieškovú chuť / ja som si múku piekla ešte cez víkend, nie pred robením šúlančekov/ vtedy som piekla pagáčiky a rúra bola pred hriata tak som spojila 2 veci :-)
efilika
Naaa som si nejak ten bod jedna neuvedomila :-) Robila som to teda na večeru a výborné mňamky...... Aj manželovi chutili,takze dnes to varím aj na obed ,len o trochu viac :-) dala som 5*
janger
To by som si veru ale dala, strasnu chut si mi spravila :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia