Foto: palokuchki
U mna zacaka cuketova sezona. Na mojich potulkach po internete ma zaujal tento recept. Zaujala ma kombinacia cukety s fetou, cesnakom a chili.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky som si pripravila muku, sol, maslo a slnecnicove jadierka.
-
2
Vsetky pripravene suroviny som spolu spracovala dokopy. Potom som pridala kyslu smotanu a vodu. V surovinach mam uvedenu 1PL smotany. Bola to ale dobre kopcovita lyzica. Vodu treba pridavat postupne. Mnozstvo vody zalezi aj od hustoty smotany.
-
3
Vypracovane cesto som zabalila do potravinarskej folii. Cesto je dobre nechat odlezat aspon pol hodiny .
-
4
Pokym mi cesto odpocivalo pripravila som si suroviny na plnku, Zltu cuketu som pokrajala na mensie kusky, nasekala som pazitku a odvazila som si fetu.
-
5
Do smotany som rozslahala vajicka, pridala som k nim roztlaceny cesnak, susene chili lupienky a sol.
-
6
Odlezane cesto som dala medzi dva papiera na pecenie a vyvalkala som ho na pozadovanu velkost.
-
7
Vyvalkane cesto som dala pomocou spodneho papiera do vymastenej formy velkosti 13/35cm. Cesto som popichala vidlickou a dala som ho zapiect do vyhriatej rury 180C na 10 minut.
-
8
Do predpeceneho cesta som najprv rozlozila pomrveny feta syr.
-
9
Na feta syr som dala pokrajane cukety
-
10
a cukety som potom posypala pokrajanou pazitkou.
-
11
Vsetko som to potom zaliala pripravenou zalievkou.
-
12
Quiche som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut.
-
13
Nakrajane porcie som podavala so zeleninovym salatom.
Diskusia k receptu