Foto: babkamt
Už dlhšiu dobu som mala v pláne spraviť plnený husací krk. Dnes som ho konečne spravila.Podávala som ho s opečenými zemiakmi a s cviklou. Zobraziť celý popisUž dlhšiu dobu som mala v pláne spraviť plnený husací krk. Dnes som ho konečne spravila.Podávala som ho s opečenými zemiakmi a s cviklou. Plnka je tmavšia , lebo som dala aj tmavé pečivo .
Postup
-
1
Husací krk som umyla , dočistila. Potom som ho prevrátila ,zo širšieho konca som dala dole tuk. Ten som pridala do nádoby , v ktorej ho budem piecť , aby sa vyškvaril.
-
2
Nakrájala som si pečivo.Pridala som soľ , mleté čierne korenie , majoránku , veľa vňaťky z petržlenu.
-
3
V mlieku som rozhabarkovala 4 domáce vajíčka.
-
4
Na 1 pl husacej masti som usmažila cibuľku , potom som pridala pretlačený cesnak.Teraz by sa zišlo pridať kúsok husacej pečienky , no tú som doma nemala.
-
5
Tu je pripravené mlieko s vajíčkami.Naliala som ho ma nakrájané pečivo, Dobre premiešala.
-
6
Plnkou som naplnila husací krk.Aby mi pri pečení plnka nevytiekla , tak som konce zopla uhlicami.
-
7
Vložila som ho do jenského skla , kde ho budem piecť.Pridala som aj obratý tuk. Podliala som ho asi 50 ml vody.Piekla som ho odkryté.Keď bola jedna strana upečená , otočila som ho a piekla ďalej.
-
8
Zemiaky uvarené v šupke som nakrájala na kolieska. Opiekla som ich na husacej masti.
-
9
Najprv som si chcela spraviť kurací rezeň s majonézovým šalátom, no keďže sa mi podarilo spraviť viac plnky ako bolo treba na naplnenie krku , tak som improvizovala.
-
10
Formu od srnčieho chrbta som vystlala papierom na pečenie , obložila som ho plátkami mäsa , ktoré som osolila , okorenila. Na to plnka , navrch znovu plátky masa.
-
11
Tu je upečený husací krk.
A co si urobila potom s tou dalsou castou plnky a kuracimi prsiami ? Upiekla ? nebolo to suche ?
Dnes sú husi bezkrké, bezdrobkové, lebo zmrazené v sáčku a máme po radosti.
@babidka ten husací krk som vytiahla omylom. Preto som nemala doma pečienku - aspoň kuraciu. No mohla som do plnky dať aspoň kúsok kuracieho mäsa.Ďalšiu plnku som upiekla vo forme od srnčieho chrbta, ktorý som vystlala plátkami kuracích pŕs. Máš pravdu , to mäso, ktoré bolo navrchu bolo suchšie.Ten vrch nabudúce nepokryjem mäsom.To mäso naspodu bolo dobré.
@sovka62 presne ako píšeš sa robilo aj u nás.Nakrájalo sa pečivo , potom sa naň zachytila krv , cibuľka sa osmažila a na to tie krvavé žemle. Bola to dobrota.Tiež sme robili aj rizoto z drobkov.
najprv sme povarili v polievke, potom ešte opiekli do chrumkava a podávali na studeno ako sviatočnú pochúťku.:-)
@babkamt milá moja, si úžasne šikovná, klobúk dole a palec hore.
bez diskusií ******
v bode 4 si oprav pretlaceny pretlak, asi malo byt pretlaceny cesnak
@alex37 , @kimlo ďakujem za otvorenie receptu. Myslela som si , že nikoho nezaujme.
@afataga v dnešnej dobe sa musíme zriecť mnohých vecí. Už málokto doma chová husi.Ďakujem za upozornenie na chybu.Opravím ju , ale trošku neskôr , lebo keď to opravím , recept na dlhšiu dobu zmizne .