Tortelloni s paradajkovou omáčkou na cesnaku s bazalkou fotorecept
Foto: pitrb
Recept som pripravoval dnes po prvý krát a sám som zostal prekvapený čo z toho vzniklo. Dôležité je vystihnúť pri smažení cesnaku ten správny Zobraziť celý popisRecept som pripravoval dnes po prvý krát a sám som zostal prekvapený čo z toho vzniklo. Dôležité je vystihnúť pri smažení cesnaku ten správny moment, aby bol jemne hnedý ale nie spálený. To dodá jedlu podstatnú dymovú chuť s cesnakom. Dobrú chuť
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g |
|
200 - 250 g |
|
1 - 2 ks |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
3 ks |
|
1 - 2 ks |
|
1 ČL |
|
2 ČL |
|
na dozdobenie (alebo Grana Padano) |
|
Postup
-
1
Dáme variť vodu a medzi tým si pripravíme suroviny.
-
2
Tortelloni dáme variť podľa návodu (nevariť úplne, vybrať o minútu, dve skôr, potom budeme dovárať s omáčkou).
-
3
Borievky, klinčeky, nové korenie a nadrobno nasekaný cesnak osmažíme na olivovom oleji pokiaľ nie je cesnak jemne hnedý.
-
4
Ihneď pridáme paradajky z konzervy a necháme zovrieť.
-
5
Dochutíme soľou, cukrom, čiernym korením.
-
6
Tortelloni necháme poriadne odkvapkať v sitku (občas potrasieme aby sa z nich vyliala voda, a aby sme ju nemali potom na tanieri). Tortelloni zmiešame s omáčkou a dochutíme sušenou bazalkou (ak je k dispozícií čerstvá, tak samozrejme čerstvá). Varíme ešte na miernom ohni asi minútu, dve. Posypeme parmezánom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu