Foto: mata29
Túto polievku so prvý krát jedla v Marrakéši a zamilovala som si ju. Odvtedy si ju robím aj doma. Je vynikajúca :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g (alebo baranie) |
|
1 pohár |
|
1/2 pohár |
|
1 ks |
|
1 pohár (rapíky) |
|
1/2 pohár |
|
1/2 pohár |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL (čerstvý strúhaný) |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
1 l |
|
Neskôr: | |
1/2 pohár |
|
3 PL |
|
1/2 pohár |
|
|
|
1 ks |
|
3 - 6 ks, podľa veľkosti |
|
3 PL |
|
na dochutenie |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme všetky potrebné suroviny.
-
2
Ďalej si nakrájame všetky suroviny: hovädzie/baranie mäso, 1 väčšiu cibuľu, 3 strúčiky cesnaku, 1 pohár zelerovej, 1/2 pohára koriandrovej a 1/2 pohára petržlenovej vňate nakrájame nadrobno. Cícer vylejeme z konzervy a opláchneme a 1/2 pohára šošovice taktiež opláchneme.
- 3
Na rozpálenom oleji z prudka opečieme mäso (ja som použila hovädzie mäso), pridáme nakrájanú cibuľu a taktisto chvíľu za stáleho miešania osmažíme. Pridáme 1 pohár cíceru, 1/2 pohára šošovice, zelerovú, koriandrovú, petržlenovú vňať a cesnak. Následne všetko pomiešame.
- 4
Pridáme všetky koreniny: čierne mleté korenie, soľ, škoricu mletú, zázvor mletý/čerstvý strúhaný, kurkumu mletú, šafrán mletý, čilli korenie (z každého korenia 1 čl). Všetko dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme 5 minút variť.
- 5
Po 5 minútach pridáme liter vody, pomiešame, prikryjeme a necháme variť 1 hodinu.
- 6
Medzitým si pripravíme ďalšie ingrediencie: z 3 až 6 stredne veľkých až veľkých paradajok si urobíme pyré pomocou mixéra alebo pasírovača ( ja som ich len nadrobno nakrájala). Zmiešame 3 PL múky s 1/2 pohárom vody a 3 PL pretlaku s 1/2 pohárom vody.
- 7
Po hodine varenia pridáme paradajkové pyré, zmiešanú múku s vodou a zmiešaný pretlak s vodou a slíže. Následne pomiešame a necháme variť 20 minút. Po pridaní týchto ingrediencií polievku kontrolujte a občasne premiešajte, aby sa neprihorela.
- 8
Po 20 minútach si rozbijeme jedno čerstvé vajce (môžete si ho v miske rozšľahať, aby z neho neboli v polievke veľké kusy a vyzeralo to chutne), pridáme ho do polievky a premiešame. Necháme chvíľu povariť, ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou.
- 9
Pred podávaním si polievku dochuťte citrónom, nech má správnu chuť. Dobrú chuť :) Dáfam, že Vám bude chutiť tak ako mne :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
. Podľa tejto som už varila niekoľkokrát a patrí medzi naše obľúbené